Fædrelandsvennen

Nytt kunstgress i Sørlandsha­llen utsatt

Planen var å bytte det 11 år gamle kunstgress­et i Sørlandsha­llen i desember, men på grunn av manglende konkurrans­e ble anbudet fra Kristiansa­nd kommune trukket.

- FOTO: KJARTAN BJELLAND TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Det er dessverre korrekt. Vi har hatt ute et offentlig anbud, men fikk klager og kun en aktuell leverandør. Dermed ble det ikke reell konkurrans­e, og vi må lyse ut på nytt, forklarer Terje Abrahamsen, idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune.

Det nye kunstgress­et skulle etter planen ligge klart til vintertren­ingene til de lokale lagene starter opp i januar. Blant annet har Start vaert klare på at de ville flytte inn igjen i hallen, etter å ha droppet treninger der i 2019 på grunn av kvaliteten på det 11 år gamle underlaget.

– Jeg måtte sjekke datoen. Jeg trodde det var 1. april da jeg hørte det onsdag, og vi ble veldig overrasket. Det som er spesielt er at vi fikk høre at dette var i orden, men får kontrabesk­jed nå. Får vi ikke kunstgress der ute ganske kjapt får det store konsekvens­er, ikke bare for oss, men en rekke klubber på Sørlandet, sier Christophe­r Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm AS.

Start har planlagt å trene i Sørlandsha­llen fra tidlig januar, og har også satt opp treningska­mp i hallen 24. januar.

VIL HA ET NYTT ANBUD KJAPT

– Det er bare å legge seg flate og beklage overfor dem som berøres. Jeg skjønner at blant annet Start er skuffet. Nå skal vi jobbe med å få dette til fortest mulig. Håpet er at vi får skiftet i januar, sier Abrahamsen.

– Hva gikk klagene ut på? Hvorfor fikk dere bare en leverandør?

– Vi var nok for smale og hadde en del krav leverandør­er ikke kunne innfridd. Det handler blant annet om typen gress, som mange ikke har i sitt sortiment. En type vevd kunstgress som vi ønsket, sier Abrahamsen, som lover at kommunen og Sørlandsha­llen Eiendom AS, som eier anlegget, skal utarbeide et nytt anbud ganske kjapt.

PST Sportsanle­gg fra Kristiansa­nd, der blant annet de tidligere Start-spillerne Pål Lydersen, Espen Hoff og Ole Martin Årst jobber, bekrefter at de var leverandør­en som la inn et tilbud.

Jeg trodde det var 1. april da jeg hørte det, og vi ble veldig overrasket. CHRISTOPHE­R LANGELAND,

arbeidende styreleder i Start En Drøm AS

START HÅPER PÅ MILDVAER

– Fristen gikk ut mandag klokken 14.00. Vi la inn vårt tilbud klokken 10.13. Klokken 12.43 ble anbudet avlyst. Det forundret oss litt, sier

Rolf-martin Skonhoft, daglig leder i PST Sportsanle­gg.

– Det er sammensatt. Det går blant annet på klagene, og at vi innser at anbudet ble for smalt, sier Abrahamsen.

Langeland i Start håper på fortgang i saken.

– Vi må bare leve med at dette kan ta litt mer tid enn vi trodde, og gjøre det beste ut av situasjone­n. Vi har blant annet brukt Vigørhalle­n noe, og det er et alternativ. Så får vi håpe på mildt vaer, slik at vi kan trene ute. Vi får sette vår lit til at banemann Kai Eriksen kan holde banen grønn og fin, sier Langeland.

Skonhoft mener at de kan levere fort om anbudet ikke drøyer for lenge.

– Vi skal klare også de nye fristene som eventuelt ligger der, og jeg tror det vil vaere realistisk å få dette til i januar. Får de ikke ut et anbud ganske kjapt er jeg redd de må vente til sommeren med å skifte dekket. Det er mange som er avhengige av å trene der i vinter. Vi vil selvfølgel­ig vaere interesser­t i jobben, men dette er en offentlig konkurrans­e, og kommunens valg, sier Skonhoft, som også er Donn-trener.

Fotballses­ongen i Sørlandsha­llen startet offisielt 1. november og går til 31. mars.

 ??  ?? Slik ser det 11 år gamle kunstgress­et i Sørlandsha­llen ut.
Slik ser det 11 år gamle kunstgress­et i Sørlandsha­llen ut.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway