Fædrelandsvennen

Scoret fire mål mot gamleklubb­en

Preben Egeli (21) og Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KRS) tok en sterk borteseier over tabelljumb­o Bodø HK onsdag.

- HENRIK GILL

Onsdag tok KRS sin tredje strake seier i 1. divisjon, etter at kristiansa­nderne slo Bodø 29-23 på bortebane.

Tabelljumb­o Bodø hadde kun vunnet en seriekamp denne sesongen. Tross at KRS har skader på nøkkelspil­lere som Eirik Köpp, Mathias Christians­en og Mads Alfer, var gjestene fra Kristiansa­nd store favoritter før kampen.

Bodø ledet kampen 14-12 ved pause, men i andre omgang viste sørlending­ene hvorfor de har ambisjoner om å kjempe helt i toppen av 1. divisjon. Kristiansa­ndslaget snudde kampen og vant til slutt med seks mål.

Kampens toppscorer ble Krs-back Sebastian Schultz Hansen med sine åtte nettkjenni­nger. Likevel smakte nok seieren ekstra godt for lagets høyrekant, Preben Egeli.

21-åringen kom nemlig til KRS fra nettopp Bodø før sesongen, og fikk gleden av å score fire mål på sin gamle hjemmebane.

– Det føltes rart å spille i hallen – det er jo der jeg har vaert i tre år. Man har jo lyst til å vise seg fra sin beste side når man treffer gamle kjente. Jeg gjorde en god kamp, men jeg har fortsatt litt å gå på, sier Egeli til Faedreland­svennen.

Egeli forteller at KRS slet litt i den første omgangen, men kantspille­ren var fornøyd med at de klarte å snu kampen.

– Bodø fikk en veldig god start, og vi hang litt etter i den første omgangen. Så fikk vi satt forsvaret etter pause samtidig som det løsner framover. Vi malte dem i senk mot slutten av kampen, sier Egeli.

Etter seieren over Bodø er KRS nå på tredjeplas­s i 1. divisjon. Tredjeplas­sen gir kvalik til Eliteserie­n.

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? Preben Egeli (med ballen) scoret fire mål mot gamleklubb­en Bodø onsdag, da KRS vant 29-23 på bortebane. Her er Egeli avbildet under Nm-kampen mot Naerbø tidligere i sesongen.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND Preben Egeli (med ballen) scoret fire mål mot gamleklubb­en Bodø onsdag, da KRS vant 29-23 på bortebane. Her er Egeli avbildet under Nm-kampen mot Naerbø tidligere i sesongen.