Fædrelandsvennen

Mourinho hyllet forgjenger­en

- NTB

José Mourinho holdt torsdag sin første pressekonf­eranse som Tottenham-sjef. Han startet med å gi forgjenger­en Mauricio Pochettino en stor dose gode ord.

– Jeg er klar for vanskelige spørsmål, fleipet han da han satte seg til rette på podiet.

– Jeg må først gratulere Mauricio med jobben han gjorde her. Han kommer alltid til å vaere en del av denne klubben. Han kan komme og besøke oss når han vil på treningsse­nteret. Døren er alltid åpen for ham, fortsatte Mourinho.

– Jeg smiler ikke så mye i dag fordi jeg har en kamp allerede om to dager. Det er ikke så mye tid til å jobbe, men dypt inne i meg er jeg veldig glad. Potensiale­t til klubben er virkelig stort, og potensiale­t til spillerne er veldig bra. Jeg vet at jeg potensielt kan ha en kanonjobb i hendene, sa Mourinho.

Det var smekkfullt i det ganske lille presseromm­et på Tottenhams treningsse­nter i Enfield i Nord-london. Dit ankom Mourinho ti minutter etter oppsatt tid.

London-avisen Evening Standard har hatt en avstemming gående om Mourinho er rett mann eller ikke for «Spurs». Etter de vel 11.000 første stemmene, var 5703 for og 5413 mot.

– Jeg trenger ikke nye spillere, og dette blir mer en oppdaterin­g enn en total forandring, sa Mourinho.

Spurs er helt nede på 14. plass på tabellen og har mye å hente opp om det skal bli plass i Champions League neste sesong. De fire beste lagene i den engelske eliteserie­n får plass der.

Onsdag ble det klart at Mourinho overtar Spurs etter Pochettino. Portugiser­en har skrevet under en avtale på vel tre og et halvt år. Han får betalt cirka 170 millioner kroner i lønn per sesong.

Mourinho vant to Premier League-titler med Chelsea. Han jobbet også i Manchester United i to og et halvt år etter de to periodene i Chelsea. Der vant klubben Europaliga­en og ligacupen en gang.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? José Mourinho med Tottenham-forgjenger­en Mauricio Pochettino (t.h.)
FOTO: NTB SCANPIX José Mourinho med Tottenham-forgjenger­en Mauricio Pochettino (t.h.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway