Fædrelandsvennen

Sju Nm-medaljer til Budosør

Daniel Hovrind ble norgesmest­er og Budosør Judo Club tok ytterliger­e seks medaljer i helgas juniornm.

- BUDOSØR JUDO CLUB

Ask Thorbjørns­en deltok på sitt første NM, men begynner å få god erfaring med stevner. Foreløpig er han en lettvekter og må ofte gå opp både en og to vektklasse­r for å møte konkurrent­en. Ask er ikke skvetten, gikk opp en vektklasse og ble belønnet med en bronse i U15. -38 kg.

Ludvig Husebø Ramirez og Sondre Thorbjørns­en var våre to neste utøvere i -42 kg. Sondre er ganske fersk i gamet, og etter en veldig bra innsats holdt det ikke helt inn for denne lovede utøveren. Ludvig er virkelig tilbake i god judoform og fikk en velfortjen­t sølv i sitt første NM.

Så var det Ida og Lise Hovrind sin tur. Heller ikke for dem var det konkurrent­er i egne vektklasse­r. Lise går til vanlig i -40 kilo og Ida i -44 kilo. De tøffe tvillingen­e valgte å gå opp til -48 kg for å gå flest mulig kamper. Selv om det var stor vektforskj­ell, lot de seg ikke pelle på nesa. Ida kom til finalen, der ble motstander­en for tung, men Nm-sølvet var sikret. Lise som var desidert lettest i vektklasse­n fikk noen «tunge» kamper, likevel feide hun de fleste av matta og endte med en bronse i sitt første NM.

Daniel Hovrind og Simen Brunvatne var våre utøvere i U18, -73 kg. Begge disse gutta var sugne på gullet, og det synes på matta! Begge konkurrere­r jevnlig og deltar på de fleste norgescups­tevnene. De er begge aktive som hjelpetren­er i klubben og er gode forbilder for våre yngre utøvere.

Det er ekstra gøy at klubbens store gutter markerer seg på matta. Simen gikk mange gode kamper og dro i land en bronse

Daniel laget en altfor spennende finalekamp i møtet med Asgeir Skaara fra Sandefjord Judo. Etter ordinaer tid var ikke kampen om gullet avgjort, og det blir da « golden score", det vil si at kampen forsetter til en av utøverne får en scoring. Tre minutter på overtid fikk Daniel inn en ippon (10 poeng) og det resulterte i hans første norgesmest­ertittel i judo.

Simen Brunvatne nøyer seg aldri med én klasse, så han er Budosørs utøver i U 21, -73 kg. Simen ladet batteriene sine kjapt og jobbet seg inn i finalen i U21. Han kjempet godt hele veien og sikret seg sølv.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? U18 )-73 kg): Daniel Hovrind (nr. to f.v.) ble norgesmest­er, mens Simen Brunvatne (helt til høyre) sikret seg bronsemeda­ljen.
FOTO: PRIVAT U18 )-73 kg): Daniel Hovrind (nr. to f.v.) ble norgesmest­er, mens Simen Brunvatne (helt til høyre) sikret seg bronsemeda­ljen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway