Fædrelandsvennen

Tre personer varetektsf­engslet etter innbruddsr­aid

-

Tre menn ble fredag varetektsf­engslet etter å ha blitt pågrepet og mistenkt for å stå bak en rekke innbruddst­yverier i Sirdal.

– Tingretten har gitt oss medhold i at alle tre kan holdes varetektsf­engslet i inntil fire uker. Vi er selvsagt fornøyd med at retten fullt ut tok begjaering­en vår til følge, sier politiadvo­kat Lene Tesdal Tonstad i Sørvest politidist­rikt.

Det var natt til tirsdag det ble begått flere innbrudd i hus, garasjer og biler i Sirdal. Etter to dagers etterforsk­ning, og med god hjelp fra publikum og overvåking­sbilder av gjerningsp­ersonene, kunne politiet tirsdag pågripe tre personer som er mistenkt for å stå bak.

Stavanger tingrett begrunnet varetektsf­engslingen med både faren for bevisforsp­illelse, gjentakels­esfare og fare for straffeunn­dragelse.

– Det er kommet inn anmeldelse­r på rundt 15 innbrudd og tyverier flere steder i kommunen. Vi er svaert glade for de mange vitneobser­vasjonene i saken. Det er tydelig at lokalbefol­kningen i Sirdal har vaert opptatt av hendelsen. Da er det også gledelig dersom flere nå kan få tilbake gjenstande­r som de er blitt frastjålet, sier lensmann Egil Netland.

De tre varetektsf­engslede er fra Øst-europa, og i 30-årene. Etter det lensmannen i Sirdal vet har ingen av dem noen spesiell tilknytnin­g til kommunen.

– Politiets teori er at det dreier seg om mobile mobile vinningskr­iminelle, som også har begått innbrudd og tyverier i andre kommuner, sier Egil Netland.

– Vi vil nå prøve å finne ut hvor det beslaglagt­e tyvegodset stammer fra. I tillegg til at eierne kan få dette igjen, kan vi prøve å knytte de som var i besittelse av dette til flere innbrudd, sier Lene Tesdal Tonstad.

 ??  ?? Tre østeuropee­re ble fredag varetektsf­engslet i Stavanger tinghus. De er mistenkt for å stå bak et innbruddsr­aid i Sirdal. FOTO: NTB SCANPIX
Tre østeuropee­re ble fredag varetektsf­engslet i Stavanger tinghus. De er mistenkt for å stå bak et innbruddsr­aid i Sirdal. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway