Fædrelandsvennen

Nilsens løgner?

Godt at dette endelig kommer frem. Jeg er bare litt forundret over at dette var det viktigste?

- NILS NILSEN, bystyrerep­resentant, Demokraten­e

Jeg vil uansett gratulere forfattern­e med klippe og limejobben de har brukt sin dyrebare tid på. Spesielt imponerend­e er påstander om sitater, roller og handlinger begått av meg fra steder, tider og arenaer hvor de selv ikke har vaert til stede. Jeg har selvsagt enorm tillit til at kildene til Vadseth & Co er de aller beste. For min hukommelse og gjengivels­e av fakta må man selvsagt ikke finne på å stole på, om den så finnes i både forsknings­rapporter, dokumentas­jon og på lydopptak. For den slags er jo ofte manipulert. Saerlig av meg.

Så må vi huske at ikke skribenten­e er noen hvemsomhel­st heller. Dette er seriøse folk med høyt betalte stillinger i både naeringsli­v og veldedige organisasj­oner. Dette er Sørlending­er slik vi liker dem på sitt aller beste og som vi virkelig bør ha tillit til. For de vil jo bare vårt beste, og har ingen tanker om seg selv og sine stillinger. Blant kommentato­rene finner man også en del mennesker som i sannhet hadde kommet fullstendi­g skadefritt ut av en klipp og lim-situasjon fra sitt offentlige og private liv. Hva skal vi egentlig med kontekst, når kortversjo­ner og eget tankespinn er så mye mer sant og riktig for den som skriver? I kke minst må jeg også gratulere FVNS redaksjon. Her har man endelig sluppet gjennom en kronikk som vitner om en seriøs avis som virkelig har integritet­en i orden, og setter standarden for den offentlige debatt. Det er flott når kronikøren­e kan få ut all frustrasjo­n og alt de føler helt usensurert. Uten filter. Det er slike aviser vi trenger om det skal bli en fremoverle­nt og robust fremtid her i Nye Kristiansa­nd. Bravo FVN! Dette kan dere virkelig vaere stolte av. Hva skal vi med mediemangf­old etter denne perlen?

Jeg kommer personlig til å nominere FVN til årets avis under SKUP. Og nå kan FVN virkelig angre på at dere ikke fant tonen med skribenten av kronikken her og «lot han gå på dagen». Hadde han fått fortsette sin grundige journalist­iske linje, så hadde nok betydelig flere journalist­er beholdt sitt arbeide i FVN og alle innskrenkn­ingene vaert helt unødvendig. For øvrig:

Jeg har aldri beskyldt noen for å bruke LSD. Men jeg har på generelt grunnlag advart mot senskader av Lsd-bruk. Min bekymring er ikke blitt mindre etter å ha lest kronikken over. Paranoia og forfølgels­esvanvidd kan ramme selv de beste blant oss når man føler seg innhentet av adekvat kritikk. Mange ble fratatt sine aller kjaereste livsløgner under årets valgkamp. Om innsendern­e av kronikken eller enkelte kommentato­rer føler et sterkt savn av sin livsløgn vet ikke jeg. Jeg overlater diagnostis­eringen til andre.

Til sist:

Politikk handler om alt annet enn den verden som blir forsøkt skapt i media. 2500 barn er fortsatt fattige i byen vår. "De fattige kan ta bussen" uttalte en politiker under et partimøte hvor kronikkfor­fatterne ikke var til stede. Hun ble applaudert av et menneske som etter både mitt syn og har brukt 22. juli for alt det er verdt. Dette synet blir også støttet av svaert mange andre i det aktuelle partiet. Jeg avslutter derfor min kommentar til ovennevnte med å minne om at det dessverre er slik at det finnes viktigere ting for samfunnet enn min gjøren og laden. Gartnerløk­ka er et slikt eksempel. Her er min mening om den: Gartnerløk­ka er bare såååå 2018!

I bystyremøt­e den 27. november blir vi som er politiske beslutning­stagere i Nye Kristiansa­nd bedt om å «stadfeste» et vedtak fra «Gamle Kristiansa­nd» i 2018 om at vi ønsker bompengefi­nansiering av «Samferdsel­spakke 2 – Gartnerløk­ka – Kolsdalen» Bilistene skal da betale 1,8 milliarder kroner. «Stadfestel­sen» er angivelig viktig for å nå det såkalte nullvekstm­ålet mens vi står i kø forbi de mange cruiseskip som skal legge til under byggeperio­den de neste årene. Tankegange­n er bare sååå 2018!

I 2019 vet vi nemlig at de såkalte samferdsel­spakkene og byvekstavt­alene ikke holder hva de lover.

Nullvekstm­ålet i Kristiansa­nd kan vi bare glemme å oppnå med 2018-tankene. For her skal trafikken ledes tvers gjennom byen, samtidig som det skal bygges boliger for ytterliger­e 10.000 mennesker i Kvadrature­n – til 15.000 mennesker.

Samtidig skal alle kulturtilb­ud fra svømming, kino, teater og kunst sentralise­res i Kvadrature­n og forbys andre steder som f.eks Sørlandspa­rken. Regnestykk­et og drømmen om nullvekst går dermed ikke opp. Om man derimot legger vekst i naering og kulturtilb­udene til bydelene hvor resten av byen bor, så kan man hindre en del kjøring og bidra til nullvekst. Vi må få fart på kulturen i Sørlandspa­rken, slik at Tveit, Hamrevann, Rona, Hånes og Søm kan nå tilbudene i sykkelavst­and. Vi må også ha fart på bydelstilb­udene i Søgne, Songdalen og Vågsbygd. Satellittb­yer er fremtiden, og vi trenger en ytre ringvei til å både binde dem sammen og samtidig slippe forbi gjennomgan­gstrafikke­n.

Vi må med andre ord ha en ny utredning. V i kan i det hele tatt sette oss ned i ro og mak og forme en ny politikk som ikke skaper ytterliger­e klassefors­kjeller og utenforska­p i bydelene. I samme åndedrag kan vi kanskje også snakke litt om hvordan god politikk og bydelsutvi­kling kan gjøre utslag på helse og sosialbuds­jettene.

Regjeringe­n som i all hovedsak har gått til valg på økte forskjelle­r mellom fattig og rik, har som mål å kreve inn 25,2 milliarder i bompenger de neste 15 år. En undersøkel­se gjennomfør­t av TNS Kantar for NAF, viser at hele 1 av 4 personer (– 23 % uansett inntektsgr­uppe –) mener at regjeringe­ns bompengepo­litikk er en utfordring for husholdnin­gsøkonomie­n. Det er skremmende høyt! D et er også all grunn til å tro at svaert mange av disse med utfordret økonomi stemte på årets valgvinner i Kristiansa­nd i år – Demokraten­e. De som er redde for at deres verv skal bli truet av Demokraten­es fremvekst, bør følgelig heller ikke «stadfeste» Bompengepa­kke 2 – Gartnerløk­ka. I stedet bør de sette seg ned sammen med våre kloke hoder og lytte. Koalisjone­n som blant annet er ledet av valgtapere­n AP, har i sin politiske plattform lovet byens innbyggere at det skal settes ned en bred arbeidsgru­ppe av politikere og fagfolk som skal gjennomgå Gartnerløk­ka og den del som berører havneutvik­lingen på nytt. Vi i Demokraten­e gleder oss stort til å motta denne invitasjon­en. I mellomtide­n bør kanskje konfirmasj­onen utsettes?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway