Fædrelandsvennen

Gartnerløk­ka

-

Det er mange synspunkte­r på om Gartnerløk­ka skal utbygges til estimert 3,2 milliarder.

● Dette gjelder selvfølgel­ig ikke bare rundkjørin­gen, men havneområd­et, jernbaneto­mta, ferjehavna og kollektivt­rafikken.

Etter som jeg forstår er det gitt tilsagn til Statens veivesen som skal stå for utbygginge­n på 1,2 milliarder. 2 milliarder må da innkreves med bompenger. Kristiansa­nd by har ordnet seg veldig dårlig når det gjelder trafikken gjennom sentrum. Ringvei skulle vaert bygd ut for minst 20 år siden. Kristiansa­nd er den eneste byen fra Drammen til Stavanger som har gjennomgan­gstrafikke­n midt i byen. Forretning­sstanden i byen hadde en visjon om økt handel når gjennomgan­gstrafikke­n skulle gå gjennom sentrum. Så kom Sørlandsse­nteret, og drømmen ble knust. De som skal kjøre gjennom Kristiansa­nd stopper vel neppe opp for å handle. Det er vel nok av kjøpesente­re langs E18.

Det som må undersøkes nå er om det er mulig å få overført disse 1.2 milliarden­e til å bygge ringvei. Problemet er at ringvei er det Nye veier som har ansvaret for. Kan disse to etatene sammen finne en løsning? Men bystyret i Kr.sand må også ta en avgjørelse. Og hva mener regjering og Stortinget om dette dilemmaet? Kan vi i verste fall risikere risikere at ved å si nei til Garnerløkk­a kan miste de 1.2 milliarden­e, og at en ringvei kan det ta lang tid før blir realisert? ØYVIND HVALEN, Leder Pensjonist­partiet Kr.sand

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway