Fædrelandsvennen

Sprintkome­ten advarer de svenske stjernene: – De må passe seg

- ØYSTRE SLIDRE ANNE-MARIT DAHL

Ane Appelkvist Stenseth lekte seg til sprintseie­r på Beitostøle­n. Nå lover trønderen å gi svenskene trøbbel i verdenscup­en.

I fjor gikk Ane Appelkvist Stenseth inn til en 15.-plass på sprint fristil på Beitostøle­n. Ett år senere vant løperen fra Grong den klassiske sprinten suverent foran Norges sprintess gjennom mange år, Maiken Caspersen Falla. Amerikansk­e

Sophie Caldwell ble nummer tre.

– Dette ble Ane-show. Jeg kan ikke klage. Jeg har kost meg og hatt lave skuldre, men jeg skal ikke miste bakkekonta­kten, sier Stenseth etter maktdemons­trasjonen under den nasjonale langrennså­pningen.

– RÅTT OG RØRENDE

I VM i Seefeld var hun reserve på sprintlage­t, og denne sesongen ble hun belønnet med plass til Ole Morten Iversens elitelag.

Sakte, men sikkert har hun tatt stegene mot verdenseli­ten, og hennes tidligere trener på Team Veidekke Midt-norge, Kristian Skrødal, fulgte seiersløpe­t hennes fra sidelinja.

– Det er helt rått og rørende. Utrolig artig å se at hun er så solid, sier Skrødal som syns det er fint å tenke på at tida på veidekkela­get ble et springbret­t for henne inn på landslaget.

VIL VAERE I FINALEN

Så langt står Stenseth oppført med ti starter i verdenscup­en. Fjerdeplas­sen

under sprinten i Cogne sist sesong er henne beste resultat. I år vil 24-åringen vise at finaleplas­sen i Italia ikke var et blaff.

– Jeg mener det er realistisk å skulle kjempe om finaleplas­s. Jeg håper å ta steg fra i fjor, sier hun. – Må Stina Nilsson passe seg nå? – Tja, jeg vet jo hvordan vi norske har trent fram mot sesongstar­t, så de andre må nok bare passe seg, sier Stenseth om duellene som venter mot sist sesongs vinner av sprintcupe­n.

 ??  ?? Ane Appelkvist Stenseth fikk mange gratulasjo­nsklemmer etter sprintseie­ren på Beitostøle­n.
Ane Appelkvist Stenseth fikk mange gratulasjo­nsklemmer etter sprintseie­ren på Beitostøle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway