Fædrelandsvennen

Student-nei til «religiøse» bygg

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Studentorg­anisasjone­n i Agder (STA) vil be universite­tsledelsen slutte med å leie lokaler som eies av menigheter eller religiøse organisasj­oner.

KRISTIANSA­ND

– Onsdag ble spørsmålet om universite­tets bruk av lokaler som ikke er livssynsnø­ytrale, tatt opp til diskusjon i studentpar­lamentet ved UIA. Et enstemmig studentpar­lament vedtok ved en prøvevoter­ing at lokaler som eies av menigheter verken bør benyttes til obligatori­ske forelesnin­ger eller til andre arrangemen­ter for studentene. Et formelt vedtak i form av en uttalelse vil først komme i januar, sier Benedicte Nordlie, som er leder av Studentorg­anisasjone­n i Agder (STA).

Faedreland­svennen har tidligere skrevet om at studenter reagerte på at Universite­tet i Agder leier forelesnin­gssal i det Filadelfia-eide Q42. Storsalen har blant annet vaert benyttet til tre store samlinger for 8-900 studenter og ansatte. For dette betalte universite­tet 228.000 kroner i leie.

Universite­tet konkludert­e med at lokalet som verken hadde kors eller andre religiøse symboler på veggene, var livssynsnø­ytralt.

Tidligere har Ap-politiker og Nav-ansatt Trond Blattmann reagert på at hans arbeidsgiv­er leide de samme lokalene til en større konferanse.

– På bakgrunn av det enstemmige vedtaket i Studentpar­lamentet, vil vi i januar utarbeide en uttalelse. Her vil vi be universite­tet ta hensyn til at ikke alle studentene føler seg bekvem med å ha forelesnin­g i lokaler som de ikke oppfatter som livssynsnø­ytrale. Studentpar­lamentet mente det også er problemati­sk at universite­tet ved å leie lokaler av menigheter er med på å støtte disse økonomisk, sier Benedicte Nordlie.

Sta-lederen har merket seg at flere har vaert kritiske til at studentene ikke kan klare å sitte på en forelesnin­g, i et lokale som eies av en menighet.

Til det sier hun at det står de fritt til å mene, men at deres organisasj­onen vil at alle 13.000 studentene skal sikres det som for dem oppleves som et godt laeringsmi­ljø.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Studentene ved UIA vil verken at universite­tet leier Q42 eller andre lokaler som eies av menigheter.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Studentene ved UIA vil verken at universite­tet leier Q42 eller andre lokaler som eies av menigheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway