Fædrelandsvennen

Jeg er stolt av dette.

I sitt aller første renn som senior spiste Aron Åkre Rysstad (20) kirsebaer med de store. Sesongåpni­ngen ble en minnerik opplevelse.

- ØYSTRE SLIDRE TEKST: STIAN GRYTHAUGEN

Valle-løperen avsluttet juniorkarr­ieren med sjetteplas­s på sprinten i junior-vm sist vinter. Fredag beviste 20-åringen at han også kan hevde seg blant verdens beste på seniorside­n. 8.-plassen på spriten på Beitostøle­n var kruttsterk.

Til slutt hadde Rysstad sterke sprintere som Emil Iversen og Finn Hågen Krogh bak seg på resultatli­sta – for å nevne noen. Tre plasser foran endte forrige sesongs verdensmes­ter Johannes Høsflot Klaebo.

– Dette var kult! Den største utfordring­en var å komme gjennom prologen. Det klarte jeg greit, og da hadde jeg ikke noe å tape i og med at jeg er første års senior. Jeg bare «gønnet på» det jeg kunne, smilte Valle-løperen etter å ha blitt utslått i semifinale­ne.

I prologen ble han nummer 26. Deretter vant han like godt sin kvartfinal­e.

– Det gikk bra i kvartfinal­en, men i semifinale­n ble det litt tungt i den siste bakke. Jeg bommet litt der, men er stolt av dette, sa 20-åringen.

KRAGEBEINS­BRUDD

Rysstad kom samtidig ikke til Beitostøle­n for å vaere laeregutt blant seniorene.

– Jeg hadde som mål å komme til semifinale­n, og så hadde det vaert veldig kult å komme til finalen, sa 20-åringen – og la til at han har kjent gode tegn på trening i sommer og høst.

Treningsar­beidet har i det hele tatt vaert skjøttet på aller beste måte inn mot seniordebu­ten.

– Jeg har trent ekstremt godt og hatt bra kontinuite­t. Jeg startet riktignok sesongoppk­jøringen med et kragebeins­brudd, men gjorde det beste ut av det og har fått trent veldig godt. Jeg føler meg godt forberedt til vinteren, sa Valle-løperen.

Kragebeins­bruddet pådro han seg på tampen av forrige sesong. Det medførte at han måtte trene alternativ­t i hele mai måned. I stedet for løping ble det mange timer på spinningsy­kkel.

MER OG BEDRE TRENING

Treningsdo­sene er uansett økt kraftig inn mot seniordebu­ten. Rundt seg har Rysstad i tillegg hatt et mer solid apparat enn noen gang. Etter forrige sesong fikk han plass på skiforbund­ets Team Veidekke Vest.

Kroppen har respondert godt på de økte treningsme­ngdene.

– Jeg har ikke hatt noen problemer med det. Jeg har vaert flink til å slappe av og gjøre de rette tingene, fastslår Rysstad, som samtidig vedgår at planen han følger ikke nødvendigv­is inneholdt noen formtopp på Beitostøle­n.

– Jeg har fulgt en litt annen treningsfi­losofi enn jeg har gjort tidligere, så egentlig håper jeg at formen skal komme seinere.

– Du er overrasket over å vaere i så god form allerede nå?

– Nå er jo dette sprint. Vi får se i morgen hvor god formen egentlig er, men jeg er litt overrasket over at jeg klarte å henge så godt med, sa Rysstad.

Lørdag fortsetter åpningshel­gen på Beitostøle­n med 15 kilometer i klassisk stil.

 ??  ?? Aron Åkre Rysstad imponerte på Beitostøle­n fredag.
Aron Åkre Rysstad imponerte på Beitostøle­n fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway