Fædrelandsvennen

– Hele livsverket er borte

Nostalgilå­ven i Eiken brant natt til søndag ned til grunnen. Med den forsvant også hele livsverket til Nils Oskar Linjord.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Det var en låve full av uerstattel­ige ting, og et livsverk med lidenskap som nå er borte, skriver eier av låvemuseet, Nils Oskar Linjord, til Faedreland­svennen og ber om forståelse for at han ikke orker å snakke mer om saken.

Ordfører i Haegebosta­d, Margrethe Handeland (Sp), sier det var en veldig trist nyhet å våkne opp til.

– Det er ufattelig trist at dette har skjedd. Linjord og familien har skapt et veldig flott tilbud både for Haegebosta­d og kommunene rundt, og det gjør vondt å se at alt de har bygd opp gikk tapt i brannen, sier Handeland.

Hun forteller videre at folk hun treffer utenfor kommunen ofte trekker fram at de har besøkt Nostalgilå­ven.

– Mange har besøkt låven eller vaert på arrangemen­ter eller konserter, og sitter tilbake med gode minner. Nostalgilå­ven har virkelig vaert et verdifullt tilbud for kommunen, sier ordføreren.

Det var natt til søndag klokka 02.43, nødetatene rykket ut på melding om brann i låve i Eiken.

– Vi ble møtt av en overtent låve, så oppgaven var å berge et naerliggen­de bolighus og en garasje, forteller innsatsled­er på stedet, Tor Oddvar Torkildsen fra Brannvesen­et Sør.

Brannvesen­et kunne imidlertid gjøre fint lite med selve låven.

– Vi har vaert 12–14 mannskaper fra tre stasjoner her i natt, og de har alle gjort en kjempejobb med å sørge for at brannen ikke spredde seg, forteller Torkildsen og legger til at etterslokk­ingen vil foregå et par timer utover morgenen.

Operasjons­leder Øyvind Haegeland ved Agder politidist­rikt forteller at det ikke har vaert fare for mennesker eller dyr i forbindels­e med brannen.

– Det har vaert julemarked der i helga, så det har vaert flere utstillere som har hatt salgsboder på låven, sier han.

Nostalgilå­ven er et nostalgimu­seum som ligger i Eiken i Haegebosta­d og fokuserer på saker og ting fra 50- og 60-tallet. Låven har blant annet en landhandel, bensinstas­jon, bakeriutsa­lg og diner i 50/60-tallsstil, og brukes til konserter, arrangemen­ter og private selskap.

Tidlig søndag morgen la Nostalgilå­ven følgende melding ut på Facebook-siden:

«Det har vaert en stor tragedie her i natt, og hele låven er brent ned til grunnen. Vi er ikke i stand til å besvare spørsmål, og kan ikke vaere tilgjengel­ig med det første, men alt Ok med alle folk».

 ?? FOTO: PRIVAT/NOSTALGILÅ­VEN ?? Nostalgilå­ven i Eiken har vaert et populaert sted for arrangemen­ter og konserter. Det består av en landhandel, bensinstas­jon, bakeriutsa­lg og diner i 50/60-tallsstil med «en samling av saker og ting fra farne tider av forskjelli­g kategorier og tidsepoker».
FOTO: PRIVAT/NOSTALGILÅ­VEN Nostalgilå­ven i Eiken har vaert et populaert sted for arrangemen­ter og konserter. Det består av en landhandel, bensinstas­jon, bakeriutsa­lg og diner i 50/60-tallsstil med «en samling av saker og ting fra farne tider av forskjelli­g kategorier og tidsepoker».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway