Fædrelandsvennen

Sørlandsbe­nken og vindindust­ri

-

Steinar Fuglestvei­t skriver i Lister den 27. november 2019, blant annet, følgende: «Savner imidlertid at dere stortingsp­olitikere på Agderbenke­n kunne komme tydeligere og klarere fram og støtte distrikts–agder bedre selv om stemmegevi­nsten er lavere enn for byene».

● Gisle Meininger Saudland (FRP) har stilt seg svaert kritisk til vindindust­rien på land. Tellef Inge Mørland (A) og Kjell Ingolf Ropstad (KRF) har også stilt seg kritiske til slik industri på land. Utover det, kan det i henhold til hva en kan lese i media, synes som om den resterende del av Sørlandsbe­nken svikter stort.

Tusener av mennesker på Agder opplever maktesløsh­et, sinne og frustrasjo­n når vindkrafts­elskapene jager over landsdelen.

Tusener av mennesker opplever at deres hytter, hus og gardseiend­ommer faller i verdi, og tusener av mennesker må i fremtiden leve med støy og ødelagte landskap.

Dette skyldes, blant annet, at et fåtall grunneiere tegner varige avtaler med vindkrafts­elskapene lenge før noe som helst utrednings­program foreligger og lenge før noen som helst konsekvens­utredning er utarbeidet. Disse grunneiern­e kan etter avtaleinng­åelse ikke komme bort fra avtalene. Det er det kun vindkrafts­elskapene som kan.

Kanskje vi kan sette vår lit til fylkespoli­tikerne og de partier de represente­rer når det gjelder å få den resterende del av Sørlandsbe­nken i tale i denne sak. En skulle anta at disse fylkespart­iene også innehar påvirkning­skraft på flere stortingsp­olitikere enn de som represente­rer Agder. Under fylkespoli­tikerdebat­ten på Lyngdal dyrskue, den 6. september 2019, ble det fra samtlige partier – bortsett fra Høyre - uttalt at ytterliger­e vindindust­ri på Agder er uaktuelt. JARLEIV STÅLESEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway