Fædrelandsvennen

Julelysbry­llup på Hornnes

Først tente Sørlandets ukronede julelyskon­ge, Kjell Rune Strømstad, 36.000 julelys. Så fikk han ja fra sin utkårede, Ruth Nyhaven.

- EVJE OG HORNNES TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

– Jeg spurte om vi ikke bare skulle slå to fluer i en smekk, ler Ruth

Nyhaven, etter å ha giftet seg med «julelyskon­gen» Kjell Rune Strømstad lørdag kveld.

Den årlige tenningen av julehuset på Hornnes er blitt en tradisjon, etter at Kjell Rune Strømstad fikk en lys idé i 2011. I fjor brukte han uker på å montere 13.000 lys på eiendommen, men i år tok det helt av for Strømstad.

Etter flere måneder med forberedel­ser ble Kjetsåvege­n 1 lyst opp med rekordmang­e 36.000 julelys lørdag kveld.

HEMMELIG BRYLLUP

Noen minutter senere kom avtroppend­e ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes ut for å vie Strømstad og Nyhaven foran et hav av måpende tilskuere. Giftemålet var nemlig ikke annonsert på forhånd for andre enn den naermeste familien.

– Vi pleier alltid ha et tema når vi tenner julelysene, og da vi satt i sofaen for å planlegge årets tema, spurte Ruth om vi ikke like godt skulle gifte oss. Jeg svarte bare okei, og da ble det sånn, smiler Strømstad.

I nesten ti minusgrade­r ble paret viet av avtroppend­e ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes.

– Det var kaldere enn jeg hadde trodd, men en veldig fin opplevelse. Jeg ble spurt for lenge siden, og visste at ordførerjo­bben egentlig var avsluttet på dette tidspunkte­t, men jeg lovet å få det til, sier Ropstad om sitt siste oppdrag som ordfører etter 20 år som kommunens ansikt utad.

– Hva synes du om huset og alle lysene?

– Jeg beundrer bare at de klarer å holde på med det. Det er nesten utrolig, mener Ropstad.

Bruden innrømmer at hun var nervøs når hun så det folkehavet som møtte opp for å se tenningen av julelysene, men etter å ha fått ringen på fingeren var hun i strålende godt humør.

– Akkurat nå føles det veldig overvelden­de, med alle folkene som er tilstede. Det er helt sykt, forteller Nyhaven.

PYNTER HOTELL

Ekteparet drar nå på bryllupsre­ise til Sør-afrika, men tro det eller ei, turen handler i hovedsak om å dekorere hotellet Enchanted Guest House i Cape Town med julelys.

– Vi er blitt invitert ned dit for å pynte et hotell. Jeg og en kamerat var der nede for et par år siden, og da fortalte jeg om hva jeg holdt på med her hjemme, og i vår tok de kontakt og spurte om jeg kunne komme ned før jul. Nå har vi pakket koffertene med 37 kilo med julelys fra Europris, sier Strømstad.

«Julelyskon­gen» og hans utkårede hadde jobbet på spreng med

Jeg spurte om vi ikke bare skulle slå to fluer i en smekk RUTH NYHAVEN,

nygift

å feste 36.000 lys på eiendommen før lørdagens lystenning. Strømstad sier det har tatt flere måneders arbeid, og at han totalt har investert et par hundre tusen i lys og utstyr.

– LITT SPRØTT

Eventyrlig var den røde tråden i årets opplegg. Strømstad hadde latt seg inspirere av filmen «Tre nøtter til Askepott». Datteren Therese Strømstad og kjaeresten Tobias Aasland innledet programmet med en dans som prins og prinsesse.

– Dansen satte vi sammen en time før vi dro ut hit. Det ble litt rot, men det var det heldigvis ikke så mange som fikk med seg, sier Therese, som himler oppgitt når hun skal svare på farens mange kreative planer for julehuset.

– Det er litt sprøtt, men jeg blir nesten ikke overrasket lenger. Det kommer nye påfunn nesten hver dag, sier hun.

– Jeg ble bare dratt inn i dette her. Det å opptre for så mange folk var litt utenfor komfortson­en, men det var så mye røyk på scenen at jeg heldigvis ikke fikk se så mange, smiler Aasland.

Samboerne Aina Haugland (23) fra Bjelland og Geir Haddeland (24) fra Konsmo var blant de mange som hadde tatt turen til Hornnes for å få med seg lystenning­en.

– Jeg har aldri vaert her før, men jeg leste om det på nettet. Det var koselig å vaere her og utrolig imponerend­e med alle lysene. Knallfint faktisk, sier Haugland.

 ??  ??
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kjell Rune Strømstad, eieren av julehuset i Hornnes, fikk sin utkårede Ruth Nyhaven lørdag kveld. Paret ble viet av Bjørn Ropstad, avtroppend­e ordfører i Evje og Hornnes, i nesten ti minusgrade­r.
FOTO: ESPEN SAND Kjell Rune Strømstad, eieren av julehuset i Hornnes, fikk sin utkårede Ruth Nyhaven lørdag kveld. Paret ble viet av Bjørn Ropstad, avtroppend­e ordfører i Evje og Hornnes, i nesten ti minusgrade­r.
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kjell Rune Strømstad, eieren av julehuset i Hornnes, fikk sin utkårede Ruth Nyhaven lørdag kveld. Paret ble viet av Bjørn Ropstad, avtroppend­e ordfører i Evje og Hornnes, i nesten ti minusgrade­r.
FOTO: ESPEN SAND Kjell Rune Strømstad, eieren av julehuset i Hornnes, fikk sin utkårede Ruth Nyhaven lørdag kveld. Paret ble viet av Bjørn Ropstad, avtroppend­e ordfører i Evje og Hornnes, i nesten ti minusgrade­r.
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Julehuset i Hornnes ble tent for åttende året på rad. I år med hele 36.000 lys.
FOTO: ESPEN SAND Julehuset i Hornnes ble tent for åttende året på rad. I år med hele 36.000 lys.
 ??  ??
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kjell Rune Strømstad tar med seg Ruth Nyhaven til Sør-afrika for å pynte et hotell i Cape Town før jul.
FOTO: ESPEN SAND Kjell Rune Strømstad tar med seg Ruth Nyhaven til Sør-afrika for å pynte et hotell i Cape Town før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway