Fædrelandsvennen

Opprykksdr­ømmen lever videre

Drømmen om eliteserie­spill neste sesong lever for Start etter at KFUM Oslo ble slått 1-0 i går. Nå venter finale om retten til å spille på Norges høyeste nivå.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

– Jeg følte at da jeg headet ballen, så kom den til å gå i mål. Da dommeren blåste av kampen var følelsen fantastisk. Vi har jobbet veldig hardt for å komme hit, sa målscorer Damion Lowe i Faedreland­svennen sitt livestudio etter kampen.

Om hvem han håper at Start møter i kvalikkfin­alen sier han følgende:

– Det er det samme hvem vi møter fra Eliteserie­n. Det viktigste er å gjøre jobben i kampen. Vi har alltid rom for forbedring­er, men vi er klare, sa jamaicaner­en selvsikker­t.

Det betyr at Start møter et eliteserie­lag til kvalikkamp neste lørdag klokka 18. Hvem som blir motstander blir klart søndag kveld.

– JOBBET HARDT FOR DETTE

Lagene hadde hver sin omgang i denne viktige playoffkam­pen mellom Start og KFUM. Jamacainer­en Damion Lowe ga Start ledelsen etter 32 minutters spill etter en godt slått corner av Eman Markovic. Start hadde gode muligheter til å gå til pause med mer enn én scoring etter flere store sjanser i første omgangen.

Start vant oppgjøret med ett mål, og skal møte 14.-plassen i Eliteserie­n til dobbeltopp­gjør i kampen om spill i den øverste divisjonen i 2020.

En av kampens beste spillere var kaptein Erlend Segberg, ifølge Faedreland­svennens fotballeks­pert Daniel Aase.

– Vi har jobbet hardt for det her. Direkte opprykk var målet, men vi må gjennom en kvalik, og nå er vi ett steg naermere. Nå må vi vaere klare for neste helg. Jeg synes vi står kampen bra, vi løper og kriger for hverandre, sa Start-kapteinen.

– Dette var den beste førsteomga­ngen jeg har sett av Segberg på Sør Arena. Han var en viktig bi

dragsyter i dag, sa Aase.

– Vi er ikke favoritter i kvalikkfin­alen. Det blir vanvittig spennende å se i kveld hvem vi skal møte, sier Start-trener Joey Hardarson.

Om kampen mot KFUM sier Hardarson følgende:

– Vi spiller ok i første omgang. Vi burde scoret mer. I andre omgang var det meningen å justere presset vårt. Men vi havner litt bakpå og ble jagende etter. Det verste er at vi gir ballen litt for lett fra oss, sa Start-treneren.

KÅFFA MED STORE SJANSER

Etter sidebyttet var rollene snudd. Start åpnet første omgang best, mens KFUM åpnet den andre best.

Men Start holdt unna presset til Oslo-laget, som varte helt til dommeren blåste av kampen.

Kun minutter etter at andre omgang ble blåst i gang hadde KFUM alle sjansers mor til å utligne. Ballen ble spilt til Juba Massinissa Moula som burde scoret fra omtrent for seks meter. Heldigvis for hjemmelage­t, gikk skuddet over målet til Jonas Deumeland.

Like etter fikk KFUMS Robin Rasch en kjempemuli­ghet fra 14 meter. Utførelsen fikk samme resultat som lagkamerat Moula, over målet til Start sin tyske keeper.

– KFUM spilte på seg selvtillit. Sånn rent fysisk så det ut som om Start-spillerne var tunge i steget. Det ble det gjort mer feil, sa Aase i Faedreland­svennens livestudio etter kampen.

– Jeg synes ikke førsteomga­ngen er så god. Vi er for passive og setter ikke folk opp i press. I andre omgangen synes jeg vi gjør et helhjertet forsøk. Vi burde ha scoret, men vi tapte fortjent, sa KFUMtrener Jørgen Isnes etter kampen.

START ÅPNET KAMPEN BEST

Start åpnet kampens best. Hjemmelage­t gikk rett i strupen på Ekeberg-laget. Før det var spilt fem minutter hadde Start en rekke gode muligheter, deriblant et langskudd fra Afeez Aremu like over målet til Kfum-keeper Knut Andre Skjaestein.

Minutter seinere slo Segberg et godt innlegg fra dyp posisjon. Martin Ramsland var sterk i boksen, men headingen ble reddet av

Skjaestein.

Etter 20 minutter spill var Start centimeter fra å ta ledelsen. Etter et langt innkast landet ballen ved bakre stolpe. Damion Lowe headet ballen tilbake i feltet. Der var Jørgensen med pannebrask­en, men en Kfum-spiller fikk beinet ballen ut på streken.

Start tok ledelsen etter corner. Laget var gode på dødballer i første omgang. Derfor var det ikke overrasken­de at det var nettopp en corner som skulle gi Start ledelsen. Eman Markovic slo en godt utført corner inn i femmeteren. Der var Damion Lowe knallsterk og god. Den store jamacainer­en headet Start i ledelse etter 32 minutter spill.

HÅRFIN OFFSIDE

Start sitt sjansesløs­eri var kun en hårfin offside-annullerin­g fra å bli kostbar. Deumeland reddet et skudd, returen kom i beina til midtstoppe­r Gueye som la inn til Hammer. Ballen gikk i mål, målet ble annullert for offside.

Starts først kvalikfina­le spilles hjemme lørdag klokka 18.00. Returkampe­n på bortebane går neste onsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Starts Damion Lowe var fornøyd etter kvalifiser­ingskampen mot KFUM Oslo søndag. Lowe ble matchvinne­r i 1-0-seieren i Kristiansa­nd.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Starts Damion Lowe var fornøyd etter kvalifiser­ingskampen mot KFUM Oslo søndag. Lowe ble matchvinne­r i 1-0-seieren i Kristiansa­nd.
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Her avgjøres kampen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Her avgjøres kampen.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Publikum fikk det de ønsket seg, og jublet sammen med spillerne.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Publikum fikk det de ønsket seg, og jublet sammen med spillerne.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Start-spillerne feirer Damion Lowes scoring.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Start-spillerne feirer Damion Lowes scoring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway