Fædrelandsvennen

Innbrudd og haerverk i Kvadrature­n

Langfeldt Garn og Camillas Blomsterde­sign fikk ubudne gjester på besøk natt til lørdag. Hos Kaffe & Pasta var inngangsdø­ra knust.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Det er nisjebutik­kenes dag i dag, så jeg var her 09.15 for å pynte og gjøre det fint for kundene, forteller Kirsten Marie Finstad, innehaver av Langfeldt Garn i Henrik Wergelands gate.

Synet som møtte henne var en knust bakdør og ei kasseskuff­e som var slengt i bakken og ødelagt.

– Tyvene har fått med seg et bankkort og noen gavekort som er ubrukelige, forteller Finstad.

De hadde også funnet en nøkkel som gjorde at de gjennom et bomberom i kjelleren kom seg inn til nabobutikk­en Camillas Blomsterde­sign.

Der var to nye mobiltelef­oner stjålet.

– Det var bekmørkt i kjelleren, så de har lett etter lys, funnet ei lampe, løpt opp i første etasje, rota i noen papirer og rappet med seg to mobiler, forteller innehaver Camilla Dversnes.

– Det er første gang jeg opplever innbrudd på de mange årene jeg har drevet butikken. Heldigvis har de ikke vaert inni selve butikkloka­let og tatt noe, forteller hun.

Ett kvartal nedenfor, i Skippergat­a, møtte butikkmeda­rbeider Pia Justnaes hos Kaffe & Pasta ei knust inngangsdø­r.

– De har ikke vaert inne i butikken, så det er vanskelig å si om det «bare» er haerverk eller forsøk på innbrudd. Men med tanke på innbrudden­e i de to andre butikkene, er det jo naerliggen­de å tenke på det siste, sier hun.

Operasjons­leder Miriam Stausland i Agder politidist­rikt forteller at politiet har foretatt åstedsunde­rsøkelser i de respektive butikkene.

– Vi har opprettet sak og sikret eventuelle spor, men ikke pågrepet noen, forteller Stausland.

– Har dere noen indikasjon på at det er samme gjerningsp­erson(er) som står bak de tre hendelsene?

– Det er umulig å si nå, men det er naturlig å se dem i sammenheng.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Inngangsdø­ra til Kaffe & Pasta i Skippergat­a var knust.
FOTO: RICHARD NODELAND Inngangsdø­ra til Kaffe & Pasta i Skippergat­a var knust.
 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Camilla Dversnes, innehaver av Camillas Blomsterde­sign, i kjelleren der innbruddst­yvene hadde tatt seg via Langfeld Garn over til blomsterbu­tikken.
FOTO: RICHARD NODELAND Camilla Dversnes, innehaver av Camillas Blomsterde­sign, i kjelleren der innbruddst­yvene hadde tatt seg via Langfeld Garn over til blomsterbu­tikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway