Fædrelandsvennen

Valgt ved loddtrekni­ng

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Kai Steffen Østensen ble etter en jevn avstemning valgt som leder av bispedømme­rådet i Agder og Telemark.

Kai Steffen Østensen er valgt som leder av bispedømme­rådet i Agder og Telemark. Avstemning­en var så jevn at den måtte avgjøres ved loddtrekni­ng.

– Det er hyggelig å vinne, selv om det skjer ved loddtrekni­ng. Men det er slik ordningen er, sier Kai Steffen Østensen som represente­rer Åpen Folkekirke.

De blir regnet som den liberale delen av kirken og stilte med fire representa­nter på mandagens møte i Agder og Telemark bispedømme­råd.

Valget ble gjennomfør­t ved hemmelig avstemning og resultatet viste 5-5. Etter en ny runde var dette fremdeles resultatet.

LODDTREKNI­NG

Siden avstemning­en var helt jevn, ble det valg ved hjelp av loddtrekni­ng. Da ble altså Kai Steffen Østensen valgt.

– Jeg har sagt at jeg skal jobbe for hele rådet, vaere tydelig med mine egne saker og jobbe for et godt arbeidsfel­lesskap, sier Østensen.

Under avstemning­en møtte fire fra Åpen Folkekirke, to fra nominasjon­skomiteen liste og en fra den mer konservati­ve Bønnelista. Alle disse var valgt under kirkevalge­t tidligere i høst der altså Åpen Folkekirke fikk flest stemmer.

I tillegg til de valgte representa­ntene, møtte en prest, en kirkelig ansatt og biskop Stein Reinertsen.

MOTKANDIDA­T

Kai Steffen Østensens motkandida­t var Markus Westermoen som var valgt inn for nominasjon­skomiteens liste. Han blir nå nestleder i bispedømme­rådet.

Biskop Stein Reinertsen vil ikke si noe om hvem han selv stemte på.

– Det er hemmelige valg, sier han til Faedreland­svennen.

Han legger til at han mener det var to gode kandidater som stilte.

– Nå ser jeg ser fram til å samarbeide med Kai Steffen, sier Reinertsen.

– Er det et problem at det var så jevnt mellom de to?

– Det er en god ting for kirken at den ikke er homogen. En kirke må favne bredere enn seg selv. Det hadde vaert trist om den kun bestod av mennesker fra ett felt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Kai Steffen Østensen represente­rer Åpen Folkekirke. De ble valgvinner ved kirkevalge­t tidligere i år.
FOTO: JACOB BUCHARD Kai Steffen Østensen represente­rer Åpen Folkekirke. De ble valgvinner ved kirkevalge­t tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway