Fædrelandsvennen

Vil heller flytte rådhuset ut av sentrum

- JARLE R. MARTINSEN

Kommunesty­rerepresen­tant Lill Tony Ramvik (Frp) synes lite om å bruke naer 50 millioner kroner på å ruste opp rådhuset i Mandal. Hun vil heller bruke et bygg kommunen alt leier.

– Jeg tror det er lite forståelse hos folk flest at det skal brukes så mye penger på dagens rådhus samtidig som det blir store underskudd og kutt i den sammenslåt­te kommunen etter nyttår, sier Ramvik.

I kommende kommunesty­remøte retter hun derfor et spørsmål til ordføreren der hun ber om at kommunen vurderer å flytte ansatte og funksjoner til bygget som i dag brukes av Kvalifiser­ingsenhete­n på Malmø utenfor sentrum.

BEDRE PLASS

Bygget som skolen holder til i, er bare vel tre år gammelt. Kommunen leier av naeringsdr­ivende to etasjer til undervisni­ng av innvandrer­e. Til sammen bruker enheten vel 2300 kvadratmet­er.

– Dette er over 1000 flere kvadratmet­er enn om man ruster opp rådhuset slik rådmannen har foreslått, selv om 3. etasje bygges om og brukes, sier Ramvik.

Hun har regnet seg fram til at dersom 80 ansatte flyttes til lokalene som brukes av Kvalifiser­ingsenhete­n, får hver ansatte 29,8 kvadratmet­er. Dersom dagens rådhus bygges om har de akkurat det halve å bruke.

MODERNE BYGG

– Bygget er dessuten moderne på alle vis med to kantiner, flott kjøkken og godt ventilasjo­nssystem, sier Ramvik som er leder for renholdern­e i kommunen. Hun mener bygget er mye lettere å rengjøre enn dagens rådhus.

Over veien til Kvalifiser­ingsenhete­n starter kommunen om ikke lenge byggingen av et stort helsehus. Kort vei dit fra et nytt rådhus mener Ramvik også er en stor fordel.

Da bygget ble tatt i bruk høsten 2016, var det 350 elever som var tilknyttet enheten. I dag er

antallet nede i 210 elever mens det er 28 personer ansatt i ulike prosentsti­llinger.

– Jeg mener det er flere muligheter for å flytte skolen et annet sted. Det ene vil jo vaere å ta i bruk dagens rådhus. En annen, og kanskje bedre idé, er å plassere elevene ved Mandal videregåen­de skole. Slik burde alt ligge til rette for en bedre integrerin­g enn man får til i dag, sier Ramvik.

– BRA MED ENGASJEMEN­T

Ordfører Even Tronstad Sagebakken vil ikke si om han er positiv eller negativ til forslaget.

– Jeg skal svare Ramvik i kommunesty­remøtet. Men jeg oppfatter at det er engasjemen­t rundt saken, og det er bra, sier han.

Møtet skal behandle budsjettet for 2020, og her vil en vesentlig del inneholde nettopp hva som skal skje med rådhuset. Mens opposisjon­en i kommunesty­ret ikke vil bevilge noe til bygget, har ikke flertallet (Ap, Sp, KRF, MDG, V og SV) bestemt seg.

– Vi ønsker mer utredning før endelig vedtak. Vi trenger en naermere oversikt over hvor mange ansatte som må vaere på rådhuset, samt en begrunnels­e for en slik organiseri­ng, sier Sagebakken.

De vil også vite følgene av de ulike løsningene for framtidens rådhus, blant annet hvilke konsekvens­er en ombygging fører til av endringer av lokalitete­r til andre avdelinger.

– Dersom vi kommer så langt at arbeidet legges ut på anbud, skal et endelig anbud politisk godkjennes, sier Sagebakken.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Kvalifiser­ingsenhete­n bruker de to øverste etasjene av bygget på Malmø. Arealet de bruker er på vel 2300 kvadratmet­er.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Kvalifiser­ingsenhete­n bruker de to øverste etasjene av bygget på Malmø. Arealet de bruker er på vel 2300 kvadratmet­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway