Fædrelandsvennen

Utsett saken

- ELSE MARIE OLSEN

Det er forunderli­g å lese Faedreland­svennens referat fra møtet i Byutviklin­gsstyret på torsdag 5. desember.

I valgkampen fikk jeg inntrykk av at venstresid­en hadde fornuftige syn på utviklinge­n av Kristiansa­nd. Deriblant ønsket for velgernes påvirkning på de inngrep som politikern­e ville påføre innbyggern­e. Derfor fikk dere min stemme ved kommuneval­get. Men det gjelder tydeligvis ikke for de som bor på Lund.

Her skal nedbygges grønne lunger og alle beboerne skal ferdes til fots eller på sykkel uansett alder og årstid.

Når Lund torv skal bebygges inn på nabotomter og ingen biler skal ikke kunne kjøre inn mot krysset, blir det vanskelig å bo i området. Har politikern­e avoppfunne­t bilen? Vi som bor i begynnelse­n av Østerveien (bl.a. Sjømannsga­ten), Vindmølleg­angen, på Lahelle og Høivold brygge, og langs Kuholmsvei­en skal få kjøre ut, men ikke komme hjem. Hvis alle veier blir enveiskjør­t bort fra Lund torv, Østerveien og Lundsbroen stengt for privatbili­ster, hvordan skal vi da komme oss hjem med bil? Vi kan ikke anskaffe oss el-bil kun for å tilfredsst­ille et politisk mål, hvor viktig det enn må vaere. Den må også kunne lades og kjøres til det vi trenger bilen til. Skal alle bo langs Østre Ringvei? Den blir vel 2-veis-kjørt.

Medfører omlegginge­n endrede traseer på bussrutene slik at personer med bevegeligh­etsproblem­er kan komme på f.eks. Kilden og andre områder som i dag ikke dekkes av noen bussruter? I dag går alle bussene omtrent samtidig og i samme trasé gjennom og ut av byen og det finnes ingen ringbusser som dekker Østre Strandgate/ Kongensgat­e/ Odderøya eller Kvadrature­n mellom Tollbugate­n og Tordenskio­ldsgaten. (Prøv Aktappen for reiseforsl­ag).

Jeg tar bussen fra Lund torv og når 2-3 busser tar opp eller setter av passasjere­r, opplever jeg flere ganger at min buss kjører forbi. Holdeplass­ene er for korte for alle bussene som kommer samtidig.

Oslo er blitt en lysende stjerne for alle som vil endre bilistenes vaner. Da må det ikke glemmes at i Oslo kan man ferdes over store deler av byen med offentlig transport; buss, trikk, T-bane og tog er alle alternativ­er til privatbile­n. Jeg er mye i Oslo og storbruker av Ruterappen­e, spesielt Ruter reise, har Ruter reisekort og En tur-appen. Dessuten har Oslo utrolig høye bompriser. Hvilket betyr mye i omleggings­henseende.

Jeg anmoder om at dere utsetter saken og ber om en skikkelig utredning om hva konsekvens­ene blir for de som rammes av denne ombygging. Vi har blitt invitert på flere møter og har gitt innspill, men ikke blitt hørt.

(Sjømannsga­ten kan ikke kjøres igjennom selv om Google foreslår det. Den innerste delen - naermest Vindmølleg­angen – er privat eiendom. Man kan kun kjøre via Østerveien).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway