Fædrelandsvennen

Uvettig pengebruk

- ARNE GAUTE PEDERSEN, Kristiansa­nd

Valget i Kristiansa­nd i september var klar tale. Styringspa­rtiene Høyre og KRF ble feid av banen.

Folk ville at Furre og Kristianse­n ryddet ordførerko­ntorene og gav plass for nye krefter - med sans for andre og mer sparsomme løsninger knyttet til Kunstsilo, Gartnerløk­ka, Kongsgårdb­ukta og Lund Torg. Demokraten­e og Folkelista fikk stor oppslutnin­g og var de største bidragsyte­rne til det politiske jordskjelv som fant sted. Men nye politikere trenger naturligvi­s noe tid til å summe seg før de aksjonerer.

I den perioden forventes det at valgets tapere holder fred, og ikke setter alle kluter til for å få sluttbehan­dlet så mange som mulig av de sakene de tapte valget på. La nå sakene knyttet til Gartnerløk­ka, Kongsgårdb­ukta og Lund Torg få sin sluttbehan­dling i det nye bystyret. Det får holde at arbeidet med den omdiskuter­te Kunstsiloe­n ble igangsatt fire dager før valgdagen - og vel vanskelig lar seg omstøte - om da ikke de pågående rivningsar­beider bare kan forlenges til det utrangerte industrian­legget er borte fra jordens overflate?

Aftenposte­n har den senere tid gitt oss skremmende innblikk i uholdbare tilstander som hersker ved mange av landets sykehjem med stygge overgrep som rammer både pasienter og ansatte. Jeg vet at Kristiansa­nd ikke er noe unntak i så måte. Byen har andre og langt viktigere oppgaver å bruke penger på enn fiffige kunstprosj­ekt og trafikal forstoppel­se på Gartnerløk­ka og i havneområd­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway