Fædrelandsvennen

Sørlending fikk vist fram talentet sitt

- KRISTIAN HOLE

I den nye Nrk-serien «HAIK» har Venneslaar­tisten Unge Beirut fått vise seg fram for idolet Arif, programled­er Christine Dancke og ikke minst tusenvis av seere.

– Det var egentlig en helt syk opplevelse for meg. Det var nakent, aerlig og litt jaevlig. Jeg var både redd, spent og glad på samme tid, forteller Elias Tchaba (25), kjent under artistnavn­et Unge Beirut.

Sørlending­en prøver å beskrive hvordan det var å framføre sin personlige tolkning av Ariflåten «Himmelen» med fullt orkester, foran hans idol Arif og programled­er Christine Dancke.

Dette ble gjort i en av de siste episodene av musikkdoku­mentar-serien «HAIK», hvor Dancke henter en bunke av Norges største og mest etablerte popstjerne­r og tar dem med på en opplevelse­srik dagstur – etterfulgt av en eksklusiv og intim konsert med dedikerte fans.

I episoden forteller Tchaba også om barndommen i Libanon, som var preget av krig og konflikter, og hvordan det var å ha en biologisk far som var rusavhengi­g. Han deler også tanker om hvorfor Arifs musikk inspirerer.

– Bare det å vaere annerledes og komme fra et annet land, og ikke vaere den samme som «de», er noe jeg kan kjenne meg igjen i.

Tchaba startet 2019 med å bli nominert til Spellemann for fjorårets albumdebut, «Hevnen Er Søt, Men Jeg Tilgir Deg», hvor han blant annet skildrer oppveksten og mennesker som ikke hadde troen på ham som artist.

Siden har flere i musikkbran­sjen lagt merke til sørlending­en, som nå har base i Oslo hvor han satser på musikken.

– 2019 har vaert et «crazy» år for meg, med flere høydepunkt­er. Det å bli nominert til Spellemann stikker seg kanskje mest ut, men jeg har også spilt flere konserter som jeg kommer til å huske.

– Hvor avgjørende har det vaert for karrieren din at du flyttet til Oslo for å satse?

– Det har vaert veldig viktig. Man kan klare mye fra Kristiansa­nd, men til syvende og sist er de fleste i musikkbran­sjen i Oslo. Det handler mye om å vise fjes og møte viktige og riktige folk.

Christine Dancke er en av Norges fremste musikkeksp­erter, radioperso­nligheter og i tillegg programled­er i «HAIK». Hun sier til Faedreland­svennen at hun har tro på sørlending­en.

– Jeg tenker absolutt at Unge Beirut skiller seg ut. Det at han gjorde denne framførels­en foran Arif er et tegn på at han har stort mot. Det virker som han har et spesielt driv og en skapertran­g, sier hun.

 ??  ?? Elias Tchaba (25), bedre kjent som Unge Beirut, med programled­er Christine Dancke og rapperen Arif.
Elias Tchaba (25), bedre kjent som Unge Beirut, med programled­er Christine Dancke og rapperen Arif.
 ??  ?? Unge Beirut under framførels­en av «Himmelen».
Unge Beirut under framførels­en av «Himmelen».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway