Fædrelandsvennen

– Eneste måten å komme videre på

- CHRISTIAN SKARE STENDAL

Russland utestenges fra store internasjo­nale mesterskap i fire år. Skipreside­nt Erik Røste er godt fornøyd.

Det er styret i Verdens antidoping­byrå (Wada) som mandag kom med avgjørelse­n etter et møte i sveitsiske Lausanne.

Avgjørelse­n innebaerer at Wada ønsker å utestenge Russland fra OL og VM de neste fire årene, men åpner også for at russere kan konkurrere under nøytralt flagg om de kan bevise at de ikke har vaert en del av den omfattende dopingsake­n som først ble avslørt i Mclarenrap­porten i 2016.

– Veldig bra. Vi støtter absolutt vedtaket, og det er veldig bra at Wada er så tydelige, sier skipreside­nt Erik Røste til Adresseavi­sen.

– Jeg tror dette er den eneste måten å komme videre på, følger han opp.

Russland har imidlertid 21 dager til å respondere på avgjørelse­n, og siste ord er ikke sagt, poengterer Røste.

Beslutning­en medfører at utøvere som ikke eksplisitt er bevist har dopet seg også blir utestengt. Før helgen spurte Adresseavi­sens kommentato­r Birger Løfaldli om det er greit å utestenge utøvere som potensielt aldri har jukset.

Røste mener nettopp det er et dilemma.

– Terskelen for å utestenge noen det ikke er bevis mot, er ganske høy. Men Wada har funnet en balanse som er ganske god, sier han.

– Det jeg også synes er bra, er at man nå så tydelig har pekt på de som er ansvarlige, både de politiske og idrettspol­itiske lederne, sier Røste.

 ?? FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN ?? Sergej Ustjugov fikk ikke delta i OL i Pyeongchan­g. Nå står han i fare for å miste enda et OL, selv om han ikke personlig er tatt i doping.
FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN Sergej Ustjugov fikk ikke delta i OL i Pyeongchan­g. Nå står han i fare for å miste enda et OL, selv om han ikke personlig er tatt i doping.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway