Fædrelandsvennen

Slo landslagss­piller i Kbk-cup

- SHAYAN JALILIAN, Kristiansa­nd Badmintonk­lubb

Sander Østhassel fra KBK viste at han er i norgestopp­en ved å slå Mandals landslagss­piller Christer Andersen i U15a-finalen.

Denne helga var det duket for den tradisjons­rike Kbk-cup i Badmintons­enteret, Dette er en lokal breddeturn­ering der hele 100 deltakere fra Grimstad, Høvdingen, Imås, Mandal, Otra, Slagen, Sola og Kristiansa­nd deltok.

I løpet av helga ble det spilt 290 kamper, der spillerne fra Kristiansa­nd leverte varene så til de grader. Sander Østhassel (14) viste seg fra sin beste side, og slo landslagss­piller Christer Andersen fra Mandal i U15a-finalen. Sander hadde god kontroll, og vant på imponerend­e vis 21-17 og 21-19 mot landslagss­pilleren.

BEDRE TAKTISK

– Sander spilte en veldig god kamp, og var bedre taktisk enn Christer. Det var en kamp der de begge måtte jobbe hardt, men Sander lyktes bedre i å holde fokus og konsentrer­e seg om det taktiske, og det er derfor han vant denne finalen, sa en fornøyd Kbk-trener Ikmal Hussain noen timer i etterkant av seieren.

I tillegg til det viste jentene fra Kristiansa­nd i U15a-klassen seg å vaere sterke. I finalen var det duket for et oppgjør mellom to jenter som nylig var med på laget som represente­rte Norge i en internasjo­nal turnering i Sverige. Den duellen var det Kristiansa­nd-jenta Maja Morvik Kragholm som kom seirende ut av ved å slå Stine Skjaevelan­d Pedersen fra Sola 21-16 og 21-18 i finalen. Selma Bjørnestøl fra Kristiansa­nd kom på en hederlig tredjeplas­s i samme klasse.

FIKK REVANSJ

– Det er fantastisk at Maja vant denne finalen. Hun har tapt to ganger tidligere mot Stine Skjaevelan­d Pedersen, men denne gangen gikk hun seirende ut. Hun visste hvilke grep som måtte til taktisk, og i tillegg hadde hun et veldig stort ønske om å vinne, var kommentare­n til en stolt trener Ikmal Hussain etter seieren.

I jentenes kamp om 3. plassen i U15a-klassen ble det Kristiansa­nd-oppgjør mellom Selma Kvarenes og Marie Gade Brask. Det ble en fin kamp mellom to gode spillere, som endte med seier til førstnevnt­e 21– 15 og 21–16. Marie Gade Brask spilte også finale i mixed double sammen med Sander Østhassel, der de tapte finalen etter tre sett mot Christer Andersen og Stine Skjaevelan­d Pedersen.

– I kampen om tredjeplas­sen i U15 spilte Selma og Marie begge to en god kamp. Selma måtte jobbe hardt for seieren, men hadde et bedre spill i kampen som gjorde at hun vant. Marie på sin side fortjener skryt for å ha levert en veldig god turnering, var konklusjon­en til Ikmal Hussain.

JEVN FINALE

En annen spiller fra Kristiansa­nd som kan slå seg selv på brystet med stolthet etter å ha levert en veldig god helg, er Andreas Andersen Roksvåg. I U17a-klassen møtte han klubbkamer­at Sebastian Rejinen i finalen. Det skulle vise seg å bli en jevn kamp mellom to gode spillere, der Roksvåg trakk det lengste strået ved å vinne 21-17 og 22-20. Også i mixed doubleklas­sen kunne han feire etter at han med sin makker fra Kristiansa­nd, Hedda Loen Bue, vant sin pulje etter å ha vunnet de tre kampene de spilte.

Denne turneringe­n handler ikke kun om å vinne kamper, det er også en turnering der nye spillere kan delta og føle på hvordan det er å spille kamper. For mange av de yngste var Kbk-cupen første gang de deltok i en turnering, så er det bare å krysse fingrene for at disse finner mye glede ved denne flotte idretten i årene framover.

?? FOTO: PRIVAT ?? Sander Østhassel (14) smiler bredt etter sin finaleseie­r i Badmintons­enteret.