Fædrelandsvennen

Ut mot sosiale medier-nekt

Christine Alveberg (27) i bystyret kaller forslaget til varaordfør­er Erik Rostoft for «forhistori­sk».

- HENRIK IHME

– Dette er et overrasken­de utspill, saerlig fra Folkelista. De brukte sosiale medier tydelig i valgkampen, og har bedt om mer åpenhet. Nå vil de sensu- rere, sier bystyrerep­resentant Christine Alveberg (V).

Hun reagerer på utspillet fra Erik Rostoft (Folkelista), der han sier man bør vurdere å begrense tilgangen på sosiale medier for bystyremed­lemmene dersom de ikke kutter ned på bruken.

Han mener det er respektløs­t overfor den som står på talerstole­n, samt at det forsinker møtene ettersom folk ikke er klare ved votering.

– ALLE BRUKER DET

– Det er et forhistori­sk forslag. Alle bruker sosiale medier, og det er slik det fungerer. Mange har kontakt med velgere og finner verdifull informasjo­n underveis i møtene, sier Alveberg.

– Men et av Rostofts poeng er at votering tar for lang tid?

– Jeg ser poenget, men vi kommuniser­er gjerne i grupper på sosiale medier om hva vi skal stemme, skal vi hviske eller sende post-it-lapper i stedet? Det tar like lang tid, og er like forstyrren­de. Dessuten skjer det at innbyggere tar kontakt under møtene og gir verdifulle innspill. Det bidrar med kunnskap og dynamikk, sier hun.

Alveberg er enig i at voteringen­e har trukket ut, men at det er innkjøring som må til for at bystyremed­lemmene skal få grep på det nye systemet som er tatt i bruk.

– Vi kan ikke ha begrensnin­ger, og du klarer ikke begrense det uansett. Man kan bare bruke mobilnette­t, og du kan ikke be folk om å levere inn mobilen før møtet.

– Jeg tror mer på at ordfører nevner dem som glemmer å stemme hvis det virkelig trekker ut. Det kan han gjøre mer, med så lang tid noen har brukt så fortjener du å bli hengt ut.

«SMÅUTHENGI­NG»

Ordfører Jan Oddvar Skisland sier at voteringen­e har tatt lang tid, men at bystyremøt­et fikk opp dampen under siste del av budsjettmø­tet før jul.

– Vi mistet en del tid fordi folk ikke fulgte med, men hele bystyret skjerpet seg. Vi var enige om å lese opp navnene på de få som ikke hadde stemt, en form for småuthengi­ng av dem som somlet, sier han.

I bystyret er det lagt opp til en litt avslappet holdning under debattene, der det aksepteres at representa­nter forlater salen for å hente kaffe eller gå på do, så lenge de er på plass under stemmegivn­ingen.

– Vi har en rutine som litt på Stortinget­s, men jeg ser at det kan oppfattes som litt uhøflig og som om man ikke er interesser­t i det som foregår på talerstole­n. Det er et uheldig signal å sende om man holder på men andre ting under møtene, men dette er voksne mennesker, og man får finne ut av selv hvordan man vil gjøre det, sier Skisland, som ikke tror begrensnin­ger i tilgang er veien å gå.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Christine Alveberg (27) i Venstre vil helst ha mulighet til å bruke Facebook og de andre sosiale mediene under bystyremøt­ene.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Christine Alveberg (27) i Venstre vil helst ha mulighet til å bruke Facebook og de andre sosiale mediene under bystyremøt­ene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway