Fædrelandsvennen

Mer ladbart underveis fra BMW

- TOR MJAALAND

Ladbare biler formelig strømmer ut fra bilfabrikk­ene dette året. Et godt eksempel på det er BMW som føyer flere biler til den lange rekken de allerede har.

Først ut er den populaere Norgesbile­n X3 som om få dager viser seg fram i Norge i ladbar utgave. Den har fått navnet BMW X3 xdrive30e, og deretter er det klart for BMW X1 xdrive25e som lanseres i mars. Litt senere i år lanseres også BMW X2 xdrive25e. Dermed har BMW hele fire ladbare suv-er på markedet i 2020.

– BMW fortsetter offensiven med elektrifis­eringen av hele modellport­eføljen. Nye BMW X1 xdrive25e får en elektrisk rekkevidde på opptil 57 km (NEDC), 49 km (WLTP), firehjulsd­rift og tilhengerf­este, og vi forventer vi at den blir en av segmentets mest populaere modeller fremover, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Over 500 000 elektrifis­erte biler fra BMW Group er allerede levert rundt om i verden. Innen utgangen av 2021, er målet å runde én million elektrifis­erte biler. I 2023 vil BMW Group tilby minst 25 modeller.

De to nye plug-in hybridene deler samme drivlinje. En 1,5 liters 3-sylindret turbo bensinmoto­r på 125 hk, med et dreiemomen­t på 220 Nm leverer kreftene til forhjulene gjennom en 6-trinns automatgir­kasse. Kreftene til bakhjulene kommer fra en elektrisk motor på 70 kw (95 hk) med et dreiemomen­t på 165 Nm. Samlet effekt på drivlinjen er 220 hk med et dreiemomen­t på 385 Nm.

Litt av bagasjerom­plassen går tapt på grunn av batteriene. Bagasjerom­met på BMW X1 xdrive25e måler likevel 450 liter. Modellen kan også leveres med avtagbart tilhengerf­este godkjent for en maksimal last på 750 kg.

Startprise­n for nye BMW X1 xdrive25e er kr. 423 000. Norsk standardut­styr inkluderer blant annet 17 tommers aluminiums­felger, multifunks­jonsratt, led hovedlys, oppvarmede forseter, takrelling, alarm og flere BMW Connect-tjenester.

 ?? FOTO: BMW/WILFRIED WULFF ?? BMW forventer seg mye av ladbare BMW X1 xdrive25e som lanseres senere i år.
FOTO: BMW/WILFRIED WULFF BMW forventer seg mye av ladbare BMW X1 xdrive25e som lanseres senere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway