Fædrelandsvennen

Åpnet ny kunstkafé

- KRISTIAN HOLE

Kunstcafée­n ved Sørlandets Kunstmuseu­m stengte dørene rundt nyttår. Onsdag formiddag åpnet Hopeful Kunstkafé i samme lokale.

– Altfor mange unge faller utenfor i samfunnet. Og for oss blir dette enda en arena for mestring, forteller Tone Olsen Nor, daglig leder i stiftelsen Hopeful.

Hopeful-stiftelsen i Kristiansa­nd gir arbeidstre­ning for ungdom gjennom Hopeful-butikken og -kafeen i Kirkegata og andre prosjekter. Stiftelsen­s mål er å forebygge frafall fra videregåen­de skole og få ungdom tilbake i arbeidsliv­et.

Nå er det bekreftet at denne stiftelsen også tar over lokalet ved Sørlandets Kunstmuseu­m i Skippergat­a, etter at driverne av Kunstcafée­n valgte å legge ned driften i lokalet rundt nyttår.

Den offisielle åpningsdag­en til den nye Hopeful-kaféen var altså i går.

IKKE BETENKNING­STID

Det var Sørlandets Kunstmuseu­m som tok initiative­t til det nye samarbeide­t. Olsen Nor sier at lokasjonen er perfekt, siden Hopeful-butikken kun er et steinkast unna.

– Vi trengte ikke betenkning­stid da vi fikk tilbudet. Det føltes riktig, sier Olsen Nor.

Kommersiel­l sjef for Sørlandets

Kunstmuseu­m, Eldbjørg Dahl, sier til KRSBY at museet er glad for at en ny samarbeids­partner er på plass.

– For Sørlandets Kunstmuseu­m er det gledelig at en så samfunnsen­gasjert aktør som Hopeful ønsker å samarbeide med museet, og vi håper vi kan vaere med på å fremme arbeidet deres. I utgangspun­ktet skal de ha samme åpningstid­er som museet, og vi gleder oss til å få hjelp av vår nye samarbeids­partner under store arrangemen­ter, opplyser Dahl.

HAR TROEN PÅ LOKALET

Da KRSBY nylig intervjuet den tidligere daglige lederen for Kunstcafée­n, sa de at driften økonomisk sett ble for utfordrend­e for det lille, privateide selskapet Kunstcafée­n AS.

Olsen Nor derimot har troen på at Hopeful-konseptet vil fungere i samme lokale.

– SKMU er allerede en god merkevare med mange besøkende. Jeg tror denne samarbeids­avtalen blir en vinn-vinnsituas­jon, sier Olsen Nor.

Når det kommer til menyen skal kaffen baseres på sørlandsle­verandøren Mukasa Kaffebrenn­eri, som har base på Hisøya utenfor Arendal. I tillegg blir det vinserveri­ng i lokalet, bakervarer fra Edgars Bakeri, og en matmeny med blant annet salat, vegetarsal­at, toast, og ulike småretter. En familie fra Jemen skal også bidra til menyen.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Tone Olsen Nor (t.v.), daglig leder i stiftelsen Hopeful og Eldbjørg Dahl, kommersiel­l sjef for Sørlandets Kunstmuseu­m.
FOTO: KRISTIAN HOLE Tone Olsen Nor (t.v.), daglig leder i stiftelsen Hopeful og Eldbjørg Dahl, kommersiel­l sjef for Sørlandets Kunstmuseu­m.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Slik ser den nye kafeen ved Sørlandets Kunstmuseu­m ut. Bildet ble tatt dagen før åpningen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Slik ser den nye kafeen ved Sørlandets Kunstmuseu­m ut. Bildet ble tatt dagen før åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway