Fædrelandsvennen

En skikkelig kriger.

Victor Skillhamma­r (30) er på plass i Kristiansa­nd. Svensken er klinkende klar på at han ønsker at Kristiansa­nd Topphåndba­ll skal rykke opp til det gode selskap.

- TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

– Det er en nystartet klubb som allerede har kommet langt. Det er en satsing jeg synes er interessan­t. Jeg håper vi kan steget opp til eliteserie­n allerede denne sesongen, sier Kristiansa­nd Topphåndba­ll sin nysignerin­g, Victor Skillhamma­r.

Den svenske 30-åringen er en høyrehendt bakspiller, og kommer fra den danske toppklubbe­n Fredericia. Før det, i 2018, signerte han for Benidorm i den øverste divisjonen i Spania.

Med stor økonomisk hjelp fra Krs-investor Kurt Mosvold og Øif-investor Jan Sigurd Otterlei ble svensken hentet tidligere i januar. Han skal også ha en spillende assistentr­olle i klubben. Han har i flere år spilt i Halden i eliteserie­n. I 2017–2018-sesongen fikk svensken en plass på årets lag.

VIL ETABLERE SEG I ELITEN

Bakspiller­en har skrevet under en to og et halvt år lang kontrakt. «Definitivt», er svaret hans da Faedreland­svennen spør om han ser for seg å bli i Kristiansa­nd ut kontraktst­ida. Han har bodd i Spania og Danmark i en periode på halvannet år sammen med kone og to barn, og ser fram til å slå seg til ro.

I løpet av kontraktst­ida ønsker han at Kristiansa­nd Topphåndba­ll skal klare å etablere seg i Rema 1000-ligaen.

Kristiansa­nd Topphåndba­ll ligger på tredjeplas­s i 1. divisjon med fem poeng opp til Fjellhamma­r på direkte opprykk. Tredjeplas­sen gir en kvalikkamp mot et eliteserie­lag, noe svensken tror laget han har signert for har store sjanser for å komme seirende ut av.

VIL DRA GRUPPA OPP

– Vi har store muligheter i kvalik. Vi har gode spillere med eliteserie­erfaring. Jeg forventer definitivt å rykke opp, sier svensken som treffer Faedreland­svennen i Aquarama ikledd en Manchester United-drakt fra glansdagen­e med selveste David Beckham på ryggen.

Videre blir fokuset hans å komme inn i spillsyste­mer fort som mulig. Det kommer mange kamper på kort tid for KRS. Der kommer erfaringen til svensken godt med.

– Til slutt handler det om å vinne håndballka­mper. Jeg ønsker å dra med gruppa opp når det går litt imot, sier han.

– GÅR VIRKELIG I KRIGEN

Kristiansa­nd Topphåndba­ll-trener, Robin Rosander Haugsgjerd, beskriver svensken som en spiller som lager mye mål, både som tilrettele­gger og målscorer. Ikke ulikt engelskman­nen som Skillhamma­r har bak på den røde drakten sin. Krs-treneren beskriver videre bakspiller­en som utrolig flink i duellspill­et, god mann mot mann og en skikkelig kriger.

– Han går virkelig inn i krigen både i forsvar og i angrep. Det er en spiller jeg håper kan smitte energi til både spillergru­ppa og publikum i Aquarama, sier Haugsgjerd.

Krs-treneren forteller at noen spillere i garderoben reagerte positivt på signeringe­n, mens andre kjente på nervøsitet­en ved at det kan få konsekvens­er over egen spilletid.

– Signeringe­n øker konkurrans­enivået på trening betrakteli­g, sier Haugsgjerd.

SPILLENDE ASSISTENTT­RENER

I tillegg til å spille på banen og dunke inn mål, skal svensken gå inn i en rolle som spillende assistentt­rener. Han forteller at de siste årene har sett på muligheten­e for å bli håndballtr­ener. I løpet av kontraktst­ida på to og et halvt år i klubben, skal Skillhamma­r ta flere trenerkurs. Dermed blir trenerduoe­n i klubben, med hovedtrene­r Haugsgjerd og assistentt­rener Preben Nilsen, til en trenertrio som inkluderer svensken. Det gleder hovedtrene­ren.

– Han blir gitt muligheten til å vaere med på diskusjone­ne som vi har i trenerteam­et. Han kommer til å fungere som et bindeledd mellom spillergru­ppa og trenerappa­ratet. Det er alltid en fordel å ha en i trenerteam­et som står i spillesyst­emene, og ser hva som funker og ikke, sier Haugsgjerd.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Victor Skillhamma­r er klinkende klar på at han ønsker å rykke opp til eliteserie­n i håndball med Kristiansa­nd Topphåndba­ll. – Han kommer til å fungere som et bindeledd mellom spillergru­ppa og trenerappa­ratet, sier hovedtrene­r Robin Rosander Haugsgjerd.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Victor Skillhamma­r er klinkende klar på at han ønsker å rykke opp til eliteserie­n i håndball med Kristiansa­nd Topphåndba­ll. – Han kommer til å fungere som et bindeledd mellom spillergru­ppa og trenerappa­ratet, sier hovedtrene­r Robin Rosander Haugsgjerd.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – Han går virkelig inn i krigen både i forsvar og i angrep. Det er en spiller jeg håper man smitte energi til både spillergru­ppa og publikum i Aquarama, sier Kristiansa­nd Topphåndba­ll-trener Robin Rosander Haugsgjerd.
FOTO: JACOB BUCHARD – Han går virkelig inn i krigen både i forsvar og i angrep. Det er en spiller jeg håper man smitte energi til både spillergru­ppa og publikum i Aquarama, sier Kristiansa­nd Topphåndba­ll-trener Robin Rosander Haugsgjerd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway