Fædrelandsvennen

Herr redaktør

- ELSE MARIE OLSEN

Ordfører Skisland svarer vel egentlig på et innlegg fra Hjemdal om Lund torv, men da blir jeg litt usikker på om de mener samme Lund torv.

Jeg oppfatter at Hjemdal kritiserer den massive utbygginge­n av Lund torv som vil ødelegge bl.a. deres eiendom. Mens Skisland mener bare noe om studentbol­igene, hvilket synes å vaere en skjønnmali­ng av den situasjone­n som vil oppstå ved denne utbygginge­n. Hvis man ser på oversiktst­egningen av Lund torv er det tegnet inn blokker rundt hele torget på begge sider av Østerveien. Nå finnes det ingen oversikt som viser hvordan det blir - sett fra bakkenivå. Skal det kun komme studenter til hele dette området?

Ifølge Skisland kommer det butikker, restaurant­er og kafeer - og studenter. Blokkene i hjørnet Østerveien/marviksvei­en og Vabua er dette studentbol­iger? Blokkene som er tegnet inn på andre siden av Østerveien – er dette også studentbol­iger? At det er redusert med et par etasjer på noen blokker og foretatt mindre justeringe­r, motbeviser ikke at dette er en massiv fortetting innenfor noen få hundre meter. Når det spørres hvor mange boenheter det kommer i området – henviser administra­sjonen dette til et spørsmål om utbyggerne­s utnyttelse av blokkene. Hva med trafikken som oppstår med så mange beboere? Noen besøkende kommer kanskje til området med bil, for det skal beboerne ikke ha. Eller planlegges det garasjer i noen av blokkene?

Nå er det greit med regulering­splaner og rekkefølge­krav, men vi vet jo at søknader om avvik fra rekkefølge­kravene innvilges. Hva da med resultaten­e? Blir de noe midt i mellom mer eller mindre dårlig for det er vel det Skisland mener med midt på?

Hvordan blir virkelighe­ten med en slik massiv utbygging? Hvor mye kan utnyttes av tomten og hvor naerme naboen kan man bygge en blokk. Ref avstanden til naboeiendo­mmen og den nye blokken som er under oppføring foran Lahelle skole. Kan blokkene ligge så naerme i forhold til gjenbliven­de boligmasse? Følger Skisland opp at utbygging blir som han og hans politikerk­ollegaer har vedtatt? Vet de nøyaktig hva de har vedtatt? Kan noen vennligst opplyse om; maksimalt hvor mange boenheter det ligger i vedtaket om utbygginge­n av området rundt Lund torv? Buss-stoppene heter Lund torv på begge sider av Østerveien og ikke bare ved Elevinetom­ten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway