Fædrelandsvennen

Fluorskade utenfor Norge

- EINAR RUUD, Søgne

Tidligere skrev jeg om fluorskade i Norge, nå vil jeg fortelle om global påvirkning av fluor på mennesker, dyr og planter.

Få vet at allerede i midten av forrige århundre måtte Europeiske smelteverk betale betydelige summer for skade på natur og jordbruk. Først ble det oppdaget i Storbritan­nia, så Tyskland, deretter USA og i Norge etter 2. Verdenskri­g.

Folk ble alvorlig syke f.eks. i Meusedalen i Belgia i 1930, og i Pennsylvan­ia i 1948. Flere tusen mennesker ble alvorlig syke, og 80 mistet livet. Også mye storfe døde. Kay Roholm mente at dette skyltes fluor. Da ble folk klar over hvilken gift fluor er.

Jeg mener at mange fluorforgi­ftninger er blitt dysset ned av økonomiske årsaker. Det er vanskelig å bryte ned fluor. Den ble også forvekslet med svovelutsl­ipp.

I London brennes kull som inneholder opptil 0, 293 % fluor, som frigjøres ved brenning, og som til tider blir meget helsefarli­g. Fagfolk sier at det er viktig at fluor unngås fra fødsel til 12 års alder. Fluor er så giftig at den kan plasseres i samme gruppe som bly og arsenikk.

En av helseminis­terene i USA hadde økonomisk tilknytnin­g til en fabrikk opp mot den Canadiske grensen, hvor planter, dyr og mennesker i store områder rundt fabrikken ble forgiftet. Dette måtte de betale store summer for. Som en slags kompensasj­on for dette, fant han to byer i Texas, hvor han påstod at i den ene byen hadde de bedre tenner enn i den andre. Dette på grunn av bruk av fluor.

Dette gikk verden rundt, og helseminis­ter Evang i Norge, sendte en delegasjon til USA, hvor de ble foret med feilaktige opplysning­er!

I USA ble flere stater påført fluor i drikkevann­et. På denne måten ble de kvitt overskudd av fluor, og samtidig tjene penger på det! Økonomisk lureri!

Vi vet med sikkerhet at verken mennesker, dyr eller planter trenger fluor for å leve. Borevann, bekkevann og drikkevann bør analyseres. 1,5 er normalt fluorinnho­ld.

Så kommer det aller verste! Etter en del år ble 6 av de største byene i USA, hvor de hadde fluor i drikkevann, undersøkt. Det viste seg at i de byene var det 35 % flere tilfeller av kreft. Kreften slår ulikt ut på mennesker som har tatt mye fluor, og det varierer hvor resistente de er. Kreften kan bryte ut etter 20-40 år.

Kan Helsedirek­toratet/kreftforen­ingen gjøre noe med dette? På verdensbas­is har jeg lest at 2 millioner mennesker er skadet av fluor, i de engelsktal­ende land. Vi kan peke på mye ute i naturen som er til skade for oss, f.eks. DDT diclordifi­nyl tricloreta­n forgiftnin­ger, kvikksølvf­orgiftning­er, blyforgift­ninger, kopper forgiftnin­ger, kadmiumfor­giftninger, og så har vi alle de narkotiske stoffene m.fl.

En kan til slutt slå fast at fluor har ingenting med levende vesener å gjøre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway