Fædrelandsvennen

Stjernespe­kket og fargerikt

- CATHRINE SORDAL

«Dolittle»

USA 2018 Komedie/familiefil­m

Regi: Stephen Gaghan Manus: Stephen Gaghan, Dan Gregor, Doug Mand, basert på Hugh Loftings karakterun­ivers

Aldersgren­se: 6 år

«Dolittle» er en fargerik film med masse action, humor og festlige karakterer som isbjørnen Yoshi som fryser hele tiden, og den engstelige gorillaen Chee-chee.

Filmen er inspirert av Hugh Loftings karakterun­ivers, og handler om Dr. Dolittle (Robert Downey Jr.) som har den utrolige evnen at han kan snakke med dyr. Han lever isolert i det store huset sitt med sine dyrevenner, men en dag banker det på døren og han må forholde seg til verden igjen, og legge ut på et farlig oppdrag for å redde dronningen.

Filmen er visuelt nydelig med herlige rollefigur­er og fantastisk­e kostymer, og Robert Downey Jr. passer i rollen som den eksentrisk­e doktoren, selv om det blir i overkant teatralsk til tider. Manuset er fantasiful­lt, men det er ikke alltid dialogen er like velskrevet. Den stjernespe­kkede rolleliste­n veier imidlertid litt opp. Så forstår barna engelsk, eller kan lese undertekst­er, se den originale, engelske versjonen.

Den norske dubbingen er denne gangen dessverre lite engasjeren­de. Stemmene mangler saerpreg, og det som gjør rollefigur­ene unike og sjarmerend­e forsvinner helt i oversettel­sen. Når det er sagt vil nok ikke de minste legge merke til det, og vil garantert la seg underholde.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway