Fædrelandsvennen

Gutta boys er blitt gamle

- ROY SØBSTAD

«Bad Boys for Life»

Action/komedie USA 2019 Regi: Adil El Arbi og Bilall

Fallah

Skuespille­re: Will Smith, Martin Lawrence, Joe Pantoliano

Aldersgren­se: 15 år

Det mange syntes var stilig på 90-tallet, har for lengst rukket å bli slitne klisjeer.

For å ta det første først: Den originale «Bad Boys» (1995) er ikke like kul som du har gått rundt og trodd de siste 25 årene. Faktisk fremstår den i dag som et oppkok av teite actionklis­jeer og flau kjekkashum­or som for lengst har gått ut på dato. Tro meg, jeg så tullballet om igjen kvelden før denne helt unødvendig­e tredjefilm­en.

I «Bad Boys for Life» handler mye av kjeklingen mellom politikomp­isene Marcus (Martin Lawrence) og Mike (Will Smith) om hvor gamle og akterutsei­lte de er blitt – førstnevnt­e gjør til og med et forsøk på å pensjonere seg

– men ellers er absolutt alt ved det samme.

Skytescene­r filmet i slow motion går fremdeles for å vaere toppen av cinematisk «cool». Krimplotte­t er lite annet enn en unnskyldni­ng for et utall eksplosjon­er og voldelige konfrontas­joner. De kvikke og festlige replikkvek­slingene oppleves aldri riktig så kvikke og festlige som Lawrence og Smith prøver å selge dem inn som. Alt for lang er filmen også.

Kanskje er terningkas­t 2 i strengeste laget. Men nå har jeg sett to «Bad Boys»-filmer på under ett døgn, og er bare nødt til å avreagere på et eller annet vis.

 ?? FOTO: BEN ROTHSTEIN/SF STUDIOS/SONY PICTURES ?? «Bad Boys for Life» er den tredje actionkome­dien om politikomp­isene Mike (Will Smith) og Marcus (Martin Lawrence).
FOTO: BEN ROTHSTEIN/SF STUDIOS/SONY PICTURES «Bad Boys for Life» er den tredje actionkome­dien om politikomp­isene Mike (Will Smith) og Marcus (Martin Lawrence).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway