Fædrelandsvennen

Gikk Norge inn til stafettsei­er

Marte Olsbu Røiseland gikk siste etappe da Norge vant stafetten i Ruhpolding.

-

De norske skiskytter­kvinnene har gjort rent bord i verdenscup­stafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding.

Norge var tidlig på etterskudd, men en strålende tredjeetap­pe av Tiril Eckhoff sørget for at Norge var tilbake i seierskamp­en.

Seieren var Norges fjerde strake i verdenscup­en i vinter. Det betyr at Tiril Eckhoff og lagvenninn­ene er ubeseiret og går mot VM i Antholz som soleklare gullfavori­tter.

Fredag fulgte Frankrike naermest de norske jentene. Seiersmarg­inen ble til slutt på 10,7 sekunder.

Sveits ble overrasken­de nummer tre, 20,7 sekunder bak Norge.

SKUFFET KNOTTEN

Karoline Knotten fikk igjen sjansen på åpningseta­ppen, akkurat som da det norske laget gikk til topps på stafettene i Östersund og Hochfilzen før jul.

Fredag måtte hun tåle to ekstraskud­d på liggende skyting og ytterliger­e ett på stående. Dermed havnet Norge på etterskudd i kampen om de aller mest fremskutte plassering­ene.

Da Ingrid Landmark Tandrevold ble sendt ut på etappe nummer to var avstanden opp til teten rett i overkant av ett minutt.

– Nå er det veldig vondt. Det er kjipt å gå en dårlig etappe. Jeg var offensiv som jeg pleier på førsterund­en, og fikk selvtillit av det, men jeg ble altfor ivrig på skytingen, sa Knotten til NRK.

– Jeg føler ikke jeg fikk ut det jeg var god for, og det føles ikke bra akkurat nå, tilføyde hun.

ECKHOFF I SUPERFORM

Tandrevold skjøt fullt på liggende, men klarte ikke naerme seg teten. Tross ett ekstraskud­d på stående reduserte hun forsprange­t til ledende Frankrike til 47,2 sekunder til veksling.

– Jeg prøvde å gå mitt eget løp, samtidig som jeg gikk alt jeg kunne fra start. Jeg er fornøyd med mye. Litt irriterend­e at jeg bommet på det siste skuddet. Jeg var nok litt hissig på grøten, oppsummert­e Tandrevold til NRK.

Tiril Eckhoff har vunnet fem av de sju siste verdenscup­rennene og er i sitt livs form. Fredag gikk Fossum-løperen meget offensivt ut og fosset innpå teten i skisporet.

Fem raske treff på liggende sendte Norge inn i pallkampen, og inn til stående var forsprange­t til Tyskland i tet redusert til under 20 sekunder. Der sprakk hjemmehåpe­t Vanessa Hinz og måtte ut i strafferun­den.

OLSBU RØISELAND AVSLUTTET

Eckhoff måtte ha to ekstraskud­d på å fylle, men var ikke mer enn 17,5 sekunder bak Frankrike. Til veksling hadde avstanden krympet til kun to sekunder.

– Jeg «gønnet» på fra start. Dette var gøy. Jeg tenkte at stafett er stafett, og skiskytter­stafett er noe som snur fort, sa en glad Eckhoff.

På ankeretapp­en brukte Marte Olsbu Røiseland seks skudd på de fem liggendebl­inkene og gikk med det ut i tet. Konkurrent­ene bommet.

På stående brukte Froland-jenta også seks skudd og tok vare på ledelsen sin. 11 sekunder var forsprange­t til Frankrike ut på sisterunde­n. Den luken ga ikke Olsbu Røiseland fra seg.

Lørdag er det stafett for menn i Ruhpolding, mens det søndag skal gås jaktstarte­r i den tyske skiskytter­metropolen. Der går Tiril Eckhoff ut i tet og har aller tiders sjanse til å ta sesongens sjette individuel­le verdenscup­seier.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det norske laget bestående av Tiril Eckhoff (fra venstre), Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Knotten. Her fra seieren i Oberhof forrige helg.
FOTO: NTB SCANPIX Det norske laget bestående av Tiril Eckhoff (fra venstre), Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Knotten. Her fra seieren i Oberhof forrige helg.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tiril Eckhoff gikk en strålende etappe for Norge fredag.
FOTO: NTB SCANPIX Tiril Eckhoff gikk en strålende etappe for Norge fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway