Fædrelandsvennen

Brann blusset opp

- MARI HORVE REITE CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Nødetatene rykket fredag morgen ut til en bygningsbr­ann i Lillesand. Brannvesen­et fikk først kontroll, men så blusset den opp i en annen del av lokalet.

– Det brenner på godt på stedet. Strømmen er tatt og brannvesen­et holder på med slokking, melder politets operasjons­leder, Arve Myklebust, klokka 08.50.

Brannen ble først meldt klokka 07.00 fredag morgen. En liten halvtime senere, kunne brannmanns­kapene melde at det var kontroll på brannen. Men så blusset brannen opp igjen. Først klokka 10.00 kunne operasjons­leder i Agder politidist­rikt melde at brannvesen­et har kontroll.

Myklebust sier til Faedreland­svennen at de så langt ikke har oversikt over skadeomfan­get.

– Vi har ingen opplysning­er om det per nå. Det er mest sannsynlig en kabelgate som har tatt fyr. Agder Energi måtte kutte strømmen før slokkingsa­rbeidet kunne starte. Brannen har blusset opp igjen. Det er fyr i øvre del av bygget, muligens i to etasjer, sa han.

INGEN PERSONSKAD­ER

Politiet meldte raskt at ingen personer befant seg i bygget. Etter at brannen ble slokket, har brannmanns­kapene søkt gjennom hele bygget.

Brannen startet i første etasje i et fabrikklok­ale i Glamslandv­eien, like vest for Lillesand.

Klokka 07.25 meldte altså brannvesen­et at de hadde kontroll på brannen og at de startet med utlufting. Men like før klokka 08.00, sa innsatsled­er Pål Espeland til Faedreland­svennens frilanser at brannen hadde blusset opp et annet sted.

STARTET I EN KONTEINER

– Det har begynt å brenne i en konteiner som tørker silisium i første etasje. Brannen der er det kontroll på. Men så har brannen spredt seg oppover, slik at det har tatt fyr i en transportg­ang, sa Espeland.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Brannvesen­et har kontroll på brannen som startet i noen fabrikklok­aler i Lillesand.
FOTO: BAARD LARSEN Brannvesen­et har kontroll på brannen som startet i noen fabrikklok­aler i Lillesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway