Fædrelandsvennen

Fiskebrygg­as «far» er død

- FRANK MERSLAND

Politiker og mangeårig havnedirek­tør Odd Alik Salvesen er død.

Han ble født i Kristiansa­nd 16. februar 1935 og døde torsdag 16. januar, kort tid før han ville rundet 85 år.

Salvesen tok høyere skipsfører­eksamen, og var deretter sjøkaptein i 15 år.

23 ÅR SOM HAVNEDIREK­TØR

Den tidligere kapteinen satte likevel størst spor etter seg i løpet av de 23 årene han virket som havnedirek­tør i Kristiansa­nd. I løpet av den perioden var han blant annet pådriveren for en kraftig renovering av området rundt Gravane og Fiskebrygg­a.

Etter at han gikk av som havnedirek­tør fortsatte Salvesen arbeidet i kommunen, nå med mennesker som trengte omstilling for å komme inn i arbeidsliv­et.

– Dette var i min første ordførerpe­riode fra 2003. Jeg husker jeg var imponert over den personlige varmen han la i arbeidet med disse menneskene, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

PENSJONIST­PARTIET

Noen år etter at Salvesen gikk av som havnedirek­tør meldte han seg inn i Pensjonist­partiet. Han ble valgt inn i bystyret i 2007 og hadde fast plass der fram til nyttår, da nye Kristiansa­nd ble en realitet. Han har også sittet i formannska­p og vaert medlem i helse- og sosialkomi­teen i flere perioder.

Han ble også valgt til første vara for Pensjonist­partiet for perioden 2019–2013.

Salvesen markerte han seg som en fargerik og engasjert politiker. Sakene som lå hans hjerte naermest de siste årene som lokalpolit­iker var opprettels­en av et pleiehjem i Randesund og flytting av havna fra sentrum til Kongsgård.

– Odd Alik Salvesen har satt tydelige spor etter seg i Kristiansa­nd. Først og fremst som kraftfull havnedirek­tør, senere som frontfigur i Pensjonist­partiet. Han har vaert en ivrig talsmann for de eldre i byen. Jeg vil savne Odd, skriver forhenvaer­ende ordfører Harald Furre til Faedreland­svennen.

 ??  ?? Odd Alik Salvesen gikk bort 16. januar, 84 år gammel.
Odd Alik Salvesen gikk bort 16. januar, 84 år gammel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway