Fædrelandsvennen

Ny kranordre til Red Rock Marine

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Red Rock Marine, liten utfordrer i et marked dominert av svaeringer, har sikret seg tre kranordrer på rad. De skal til mudringssk­ip Keppel Fels bygger for et hollandsk rederi.

– Det er tredje ordre av samme slag, til den samme kunden som er Keppel Fels i Singapore. Der skal kranene installere­s på skip tilhørende det samme rederiet i Holland, sier Thomas Holte, «Chief Commercial Officer» hos Red Rock Marine AS i Sørlandspa­rken.

SPESIALFAR­TØY FOR MUDRING

Alle tre ordrene han snakker om, er på én knekkbomkr­an og én rettbomkra­n, med kapasitet på henholdsvi­s 25 tonn og 45 tonn. Kranene er spesialkon­struert for aktivitete­n skipene skal drive med, nemlig mudring. «Trailing Suction Hopper Dredger» er faguttrykk­et, for spesielt interesser­te.

– Kranene skal kunne håndtere last både over selve skipet og utenfor skutesiden. Et mudringssk­ip er et spesielt fartøy, forklares det i en pressmeldi­ng fra Red Rock.

– Kontraktsv­erdi, Holte?

– Over 20 millioner kroner.

– KJEMPEDEIL­IG!

Høsten 2019 meldte Faedreland­svennen om den første av de tre ordrene. På det tidspunkt la ikke Christoffe­r André Jørgenvåg, Red Rocks gründer, hovedeier og administre­rende direktør, skjul på at det lille utfordrers­elskapet i et marked dominert av NOV, Macgregor og TTS, hadde vaert gjennom en krevende periode. Økonomisk sett ble det såpass utfordrend­e at Nymo i Grimstad, kunde og samarbeids­partner, stilte opp med et lån på 20 millioner kroner.

– Hvordan gikk det for Red Rock i 2019, Jørgenvåg?

– Det snudde radikalt, og det var kjempedeil­ig! Omsetninge­n ble 110 millioner kroner og bunnlinjen positiv. Så har vi da også jobbet hardt! svarer Christoffe­r André Jørgenvåg.

 ?? FOTO: RED ROCK MARINE ?? Dette er en av krantypene Red Rock Marine skal levere til Keppel Fels i Singapore. Det er tredje ordre på rad av samme slag.
FOTO: RED ROCK MARINE Dette er en av krantypene Red Rock Marine skal levere til Keppel Fels i Singapore. Det er tredje ordre på rad av samme slag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway