Fædrelandsvennen

Ny trener og nye muligheter

- HAKEEM TELAND

Treningsar­beidet denne høsten og vinteren så langt har gått knirkefrit­t, uten sykdom, skader eller andre uhell.

Den fysiske kapasitete­n har blitt enda bedre enn fjorårets og definitivt mer spesifikk med tanke på hva som er viktig i padling.

I høst ble det gjort drastiske endringer i Padleforbu­ndet, der davaerende trener ikke ønsket, eller fikk forlenget kontrakten enda et år. Dermed ble én fulltidsan­satt trener byttet ut med flere deltidstre­nere.

Det nye opplegget går ut på at trenerne går sammen om å skrive treningspr­ogrammet, men hver trener har et ekstra ansvar for tre-fem utøvere og er med på én til to økter i uka. Min trener er Jacob Norenberg fra Baerum som blant annet har Em-gull i k2 med Eirik Verås Larsen. Han har en aerlig og unik evne til å formidle teknikk på en måte utøveren forstår. Jeg har lenge tenkt at en streng og masete trener, litt som Gjert Ingebrigts­en hadde passet meg bra og det har jeg nå fått.

På denne økten du ser video fra over padlet jeg 6x1000m (200 m hardt, 600 m middels, 200 m hardt). Videoen er fra et av de harde dragene, foreløpig er dragene veldig kontroller­t og ikke maksimalt av hva jeg kan klare. 200 m tar rundt 45 sekunder med denne farten.

Vi jobber veldig spesifikt sammen og tar tak i mine svakheter, som for øyeblikket er styrke i kjernemusk­ulaturen og teknikk. Derfor har vi prøvd å padle mest mulig gjennom vinteren for å vedlikehol­de balansen, jobbet med koordinasj­on og bevegeligh­et, trent hele økter i apparater vi trener i for å styrke kjernen i rotasjonsb­evegelsen.

Vi prøver å bygge opp en god k4 500m mot U23-mesterskap­ene i sommer og OL om noen år. Målet for sesongen er å hevde oss blant de beste nasjonene i K2 og K4, samt ta steget naermere verdenstop­pen på K1 200m og 500m.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristiansa­nderen Hakeem Teland (22) godt i gang med torsdagens treningsøk­t, som foregår innendørs i Bergen.
FOTO: PRIVAT Kristiansa­nderen Hakeem Teland (22) godt i gang med torsdagens treningsøk­t, som foregår innendørs i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway