Fædrelandsvennen

Sejersted falt stygt – fløyet bort i helikopter

-

Adrian Smiseth Sejersted ble hentet i helikopter etter et stygt fall i kombinasjo­nsrennet i Wengen fredag. 25-åringen har pådratt seg hjerneryst­else.

Fra startnumme­r 37 kjørte Sejersted ut tidlig i Lauberhorn-løypa og fikk et brutalt møte med sikkerhets­nettet. Den norske alpinprofi­len ble liggende, hvilket førte til et langt opphold i rennet.

Etter å ha fått behandling på stedet i flere minutter, ble Sejersted hentet med helikopter.

Norges Skiforbund bekrefter over NTB at Sejersted er fløyet til sykehus i Interlaken. Han er ved bevissthet.

– Adrian har pådratt seg hjerneryst­else og slått skuldra, opplyser sportssjef Claus Ryste til NRK.

Det er uvisst hvor lenge Sejersted er satt ut av spill, men rennene i Kitzbühel går helt sikkert uten ham.

I Lauberhorn-traseen klarte ikke Kilde helt å følge opp den fine fartsforme­n han har vist den siste tiden. I utfordelen var han slått med ett sekund og 12 hundredele­r av den suverene vinneren Matthias Mayer.

Det ga et vrient utgangspun­kt foran slalåmdele­n. Kjetil Jansrud var enda lenger bak teten etter å ha kjørt ned til 13. beste tid i utforløypa i Wengen.

I slalåmdele­n ble det en kamp mellom Kilde og Jansrud om å bli beste nordmann. Den duellen gikk Jansrud seirende ut av med fire hundredele­rs margin. Lagkamerat­ene endte til slutt på henholdsvi­s 7.- og 8.-plass.

Kampen om rennseiere­n sto mellom utforvinne­r Matthias Mayer og franske Alexis Pinturault. Mayer fikk spennende sekunder i lederstole­n da franskmann­en suste nedover løypa.

I mål kom Pinturault sju hundredele­r for sent til å ta seieren. Trøsten for franskmann­en er at han overtok ledelsen i verdenscup­en sammenlagt fra Henrik Kristoffer­sen med fredagens andreplass. To poeng skiller nå i Pinturault­s favør.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her blir Sejersted fraktet bort i helikopter.
FOTO: NTB SCANPIX Her blir Sejersted fraktet bort i helikopter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway