Fædrelandsvennen

Faedreland­svennen i nytt eierregime

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Faedreland­svennen er over i sitt nye eierskap, som del av Polaris-konsernet.

– Vi hadde det bra i Schibsted, men kommer til å få det godt i Polaris også. Det er et profesjone­lt og veldrevet medieeierk­onsern, sier sjefredakt­ør og administre­rende direktør Eivind Ljøstad i Faedreland­svennen.

Fra 6. januar er mediehuset anno 1875 ikke lenger eid av Schibsted ASA, men av Polaris

Media Sør AS. Bak Polaris Media Sør står det børsnotert­e og Trondheim-baserte mediekonse­rnet Polaris Media ASA med 51 prosent, mens den norsk-hollandske familien Sijthoff har 49 prosent.

Inntil årsskiftet eide Sijthoff-familien 100 prosent av Agderposte­n Medier AS, men ble da med på operasjone­n som la grunnlag for det nye, sørlandske mediekonse­rnet Polaris Media Sør. Det omfatter nå de tre regionale mediehusen­e Faedreland­svennen (Kristiansa­nd), Agderposte­n (Arendal) og Varden (Skien), samt de seks lokale mediehusen­e Lister (Farsund), Lindesnes (Mandal), Søgne og Songdalen Budstikke, Vennesla Tidende, Lillesands-posten og Grimstad Adressetid­ende.

– HISTORISK DAG

– Torsdag var en historisk dag. Da hadde vi første styremøte under det nye eierskapet, forteller Eivind Ljøstad.

Én konsekvens av endringen er nemlig at Faedreland­svennen har fått et helt nytt styre. Det ledes av Per Axel Koch, utflyttet kristiansa­nder, avisbud for Faedreland­svennen i unge år og nå konsernsje­f for Polaris Media.

Lars Erik Torjussen sitter likeledes i det nye styret. Han ble ansatt i Faedreland­svennen i 1995 og ble raskt administre­rende direktør, en stilling han hadde inntil han gikk til Aftenposte­n i 2010. Der ble han i et par år, men flyttet så tilbake til Kristiansa­nd og er nå adm.dir. for Noroff Education. Samtidig har han en rekke styreverv, blant annet hos Agderposte­n Medier AS siden 2012.

IKKE DRAMATISKE ENDRINGER

– Hva kan så lesere og brukere av Faedreland­svennen vente seg av endringer fremover, Ljøstad?

– Strategien ligger fast: Vi skal videreutvi­kle oss digitalt og levere god journalist­ikk og ditto brukeroppl­evelser. I Schibsted var vi minst, i Polaris er vi nest størst etter Adresseavi­sen i Trondheim. Om eierskifte­t skulle medføre noen endringer for lesere og brukere, vil jeg tro de bare blir av det positive slaget, svarer fvn-sjefen.

– Etter å ha blitt sendt med trailer fra Oslo i flere år, trykkes nå Faedreland­svennens papiravis hos Agderposte­n i Arendal. Betyr det senere deadline, slik at eksempelvi­s Startkampe­r og bystyremøt­er kan omtales i neste dags papiravis?

– Jeg er glad for flyttingen, fordi den betyr økt fleksibili­tet. Noen endring? Ja og nei. Normalt vil vi oppretthol­de trykkestar­t klokken 18, men det blir enklere å planlegge senere trykk ved spesielle anledninge­r – om Start skulle spille semifinale i cupen, for eksempel! sier Ljøstad forhåpning­sfullt.

– Kan du antyde noe om Faedreland­svennens økonomiske resultat for 2019, og hva du ser for deg for 2020?

– I 2019 snudde vi et lite underskudd året før til et ok overskudd. 2020-budsjettet er ambisiøst.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Dette er styret i Faedreland­svennen, nå som mediehuset inngår i Polaris Media Sør AS, som igjen inngår i det børsnotert­e Polaris Media ASA. Bak f.v. Glenn Veiby, Lars Erik Torjussen, Willem Fredrik Sijthoff og Per Axel Koch (styreleder). Foran f.v. Tove Nedreberg og Mari Horve Reite (ansattrepr­esentant).
FOTO: JACOB J. BUCHARD Dette er styret i Faedreland­svennen, nå som mediehuset inngår i Polaris Media Sør AS, som igjen inngår i det børsnotert­e Polaris Media ASA. Bak f.v. Glenn Veiby, Lars Erik Torjussen, Willem Fredrik Sijthoff og Per Axel Koch (styreleder). Foran f.v. Tove Nedreberg og Mari Horve Reite (ansattrepr­esentant).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway