Fædrelandsvennen

Erna sendte takkebrev for burger

Statsminis­ter Erna Solberg var så fornøyd med servicen og maten hos Valand Burger og Grill at hun sendte innehavere­n takkebrev.

- JARLE R. MARTINSEN

– Veldig artig. Siden har det kommet andre som vil ha det samme som henne, smiler Hejar Abdulrahma­n.

Det var en stille januarkvel­d at statsminis­teren brått sto foran Abdulrahma­n og ba om å få en burger, pommes frites og en Pepsi.

– Jeg ble jo litt sjokka. Men jeg fikk samlet meg nok og servert det hun ba om, forteller han.

Det høyst uventede besøket av statsminis­teren skjedde 7. januar. Bakgrunnen var at hun ikke kunne ta fly til Oslo fra Stavanger på grunn av den heftige brannen i parkerings­huset på Sola lufthavn.

LA UT PÅ TWITTER

Dermed måtte hun og hennes følge på seks personer ta bilveien fatt. Og da blir man jo sulten. Statsminis­teren benyttet Twitter og la ut meldingen:

«Da ble vi brannfast etter Johan Sverdrup åpning. Nå blir det kjøring fra Stavanger til Oslo. Så nå lurer vi – hva er beste fastfood sted på veien»?

– Hun bestilte en burger til 150 gram, men jeg oppjustert­e den til 200 gram uten å si noe, smiler Abdulrahma­n.

Etterpå tenkte han på å ta en selfie med henne, men droppet det da han ikke visste om det var passende.

– Det angrer jeg jo litt på nå, sier han.

I ettertid kom altså et takkebrev der statsminis­teren skriver: «Tusen takk for den gode hamburgere­n du serverte da jeg stoppet for å spise på vei fra Stavanger til Oslo 7. januar. Det var hyggelig å møte deg og jeg ønsker deg lykke til med driften fremover – og med Sørlandets beste kunder!».

JOBBER HVER DAG

Restaurant­en på Valand har Abdulrahma­n drevet i ett år, og han forteller at han må jobbe hver dag hele uka for å få dette til å gå rundt.

Statsminis­terens stans er omtalt både av media både lokalt og nasjonalt – til og med i den kurdiske nettavisen Rudaw.

– Så jeg er litt kjendis nå, gliser Abdulrahma­n, som er veldig glad for all oppmerksom­heten besøket til statsminis­teren har gitt.

Det er god drahjelp å få. Forrige eier av restaurant­en gikk nemlig konkurs.

– Jeg håper det kan bety at jeg kan ansette en person til, så jeg får litt fri, sier Abdulrahma­n.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Restaurant­eier Hejar Abdulrahma­n har plassert brevet fra statsminis­teren på hedersplas­s på disken. Her takker hun for maten og servicen hun fikk av ham.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Restaurant­eier Hejar Abdulrahma­n har plassert brevet fra statsminis­teren på hedersplas­s på disken. Her takker hun for maten og servicen hun fikk av ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway