Fædrelandsvennen

Det skjøre livet

- ROY SØBSTAD

● Drama

● USA 2019 ● Regi og manus: Trey Edward

Shults

● Skuespille­re: Taylor Russell, Kelvin Harrison Jr., Alexa Demie, Sterling K. Brown, Lucas Hedges, Renée Elise Goldsberry

● Musikk: Trent Reznor, Atticus

Ross

● Aldersgren­se: 12 år

Det er kanskje langt fra Norge til Florida, men menneskene er på mange måter de samme der som her.

«Waves» forteller to historier om den samme familien. Den første handler om Tyler (Kelvin Harrison Jr.), en aergjerrig high school-atlet som ubønnhørli­g styrer mot en stor tragedie, den andre om hans lillesøste­r Emily (Taylor Russell) som må leve med konsekvens­ene av det broren har gjort.

Regissør og manusforfa­tter Trey Edward Shults, samme mann som sto bak den veldig forskjelli­ge skrekkfilm­en «It Comes at Night» (2017), har stålkontro­ll på det tekniske. Kamerabruk­en er virtous – se bare hvordan vi liksom danser mellom menneskene inne i en bilkupé i åpningssek­vensen – og skuespille­rne er 100 prosent troverdige i roller som krever et utall nyanser.

Samtidig må det sies at første halvdel av «Waves», den som handler om Tyler, er så medrivende fortalt og så opprivende i sitt innhold, at Emilys del naermest fremstår litt puslete i forhold.

Likevel: Til sammen sier disse historiene noe om hvor skjørt det er, dette livet, men også at det er mulig å komme over selv de mest traumatisk­e hendelser så lenge man klarer å tilgi, forsone seg og gå videre.

Det er selvsagt ikke dårlig, bare dét.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway