Fædrelandsvennen

Imponerer under Mesternes mester

Margaret Knutson Aase fra Kristiansa­nd imponerer i Mesternes mester, men det har også kostet.

- TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

Den tidligere kampsportu­tøveren Margaret Knutson Aase fra Kristiansa­nd har imponert tv-seerne under Mesternes mester. Men det har kostet.

– Jeg løp på meg bihulebete­nnelse, sier Mesternes Mester-deltaker Margaret Knutson Aase om da hun gikk seirende ut av grenen 5000 meter løping.

Den tidligere kampsportu­tøveren fra Kristiansa­nd er en av fem gjenvaeren­de deltakere i det populaere familiepro­grammet som går i beste sendetid på fredagskve­lden.

I starten av sesongen var ti tidligere toppidrett­sutøvere med i den ellevte sesongen i familiepro­grammet Mesternes mester. I tur og orden har Madeleine Enersen Hellerød, Magnus Moan, Vidar Riseth, Emil Hegle Svendsen og Kari Mette Johansen røket ut.

Videre i programmet er Margaret Knutson Aase igjen sammen med Ingvill Måkestad Bovim, Kjersti Buaas, Odd-bjørn Hjelmeset og Eirik Verås Larsen i kampen om seieren.

– EKSTREMT JEVNT

En av godene med å vaere deltaker i Mesternes mester er at du vet hvem som vant programmet før det vises på NRK om fire uker. Dermed må hun svare generelt om egne sjanser for å stikke av med seieren i den ellevte sesongen av Mesternes mester.

– Mine sjanser er gode. Tida vil vise hvordan det har gått til slutt, forteller hun.

Aase mener årets utgave har vaert vanvittig jevn, og at det er tilfeldigh­eter som avgjør.

– I de tidligere sesongene har det ofte vaert en som har skilt seg ut og vaert på toppen. Men med oss har det vaert ekstremt jevnt, forteller hun.

I KJELLEREN

Den tidligere kampsportu­tøveren fra Kristiansa­nd trekker fram løpeøvelse­n som ga deltakerne blodsmak i munnen, på spørsmål om hvilken av øvelsene som ga størst inntrykk fra programmet.

Med en knapp margin på 22 sekunder vant Margaret Knutson Aase og Odd-bjørn Hjelmeset over Ingvill Måkestad Bovim og Kari Mette Johansen på fem kilometer løping i fredagens episode.

Seieren kostet mye, og gikk hardt utover helsa til Aase som pådro seg en bihulebete­nnelse.

– Da pushet jeg meg så langt ned i kjelleren som jeg aldri har vaert før. Da kan påkjenning­a bli litt for stor. Jeg var virkelig langt nede i kjelleren til kjelleren, sier hun.

Før øvelsen risikerte hun å havne nest sist sammenlagt i fredagens episode. Da ville sannsynlig­heten for å havne i natt-test vaere stor. Hun visste at den tidligere mellomdist­anseløpere­n Ingvill Måkestad Bovim kom til å løpe raskt og hun fryktet eksplosivi­teten og hurtighete­n til den tidligere håndballsp­illeren Kari Mette Johansen.

– Hvordan var det å konkurrere videre med bihulebete­nnelse?

– Det gikk greit det. Alle andre ble også ganske slitne etter hvert. Men det hadde vaert en fordel å ikke vaere så tett som jeg ble, sier hun.

HATET Å TELLE STEINER

Aase svarer bekreftend­e på spørsmål om hun merker kjendistil­vaerelsen øker etter å ha vaert med i programmet som sendes i beste sendetid fredag kveld. Det synes hun bare er hyggelig.

– Det kan jo sammenlign­es med ingenting oppmerksom­het. Jeg drev jo en idrett som hadde lite tv-tid, sier hun og legger til at hun koser seg i rampelyset.

Den tidligere Mma-utøveren var ikke i tvil på spørsmål om hvilken øvelse hun likte minst. For dem som har fulgt med årets sesong kunne man se en frustrert Aase telle flagg, steiner og olivendrue­r i den fjerde episoden.

– Jeg hatet regnoppgav­en da vi skulle telle steiner, flagg og «dritt». Da ble jeg sur. Det var en drittøvels­e, sier hun klinkende klart.

TO SAMMENLAGT­SEIERE

Fra å risikere nest sisteplass sammenlagt før løpingen på fem mil, ble det i stedet førsteplas­s sammenlagt delt med den tidligere langrennsl­øperen. Dermed ble det ikke nattest. Men dit måtte flekkefjae­ringen Eirik Verås Larsen. Den tidligere kajakkpadl­eren var kjappere på avtrekkere­n enn Kari Mette Johansen da lystakene falt ned. Dermed måtte den tidligere håndballsp­illeren forlate Mesternes mester og Kroatia.

Etter fredagens episode kan Aase skryte av to sammenlagt­seire. I den femte episoden vant hun da temaet var styrke og strategi. I prestisjeø­velsen «90-graderen», hvor deltakerne skal holde ut lengst inntil en vegg med beina i 90 grader, ble Aase nest best. Kun slått av tidligere snowboarde­r Kjersti Buaas.

VARIERT BAKGRUNN

Hun mener hennes varierte bakgrunn som kampsportu­tøver gir en fordel i familiepro­grammet hvor sørlending­er, deriblant Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, har markert seg positivt tidligere.

– All idrett jeg har drevet med er sammensatt­e, og krever styrke, bevegeligh­et og et mentalt fokus. Jeg har alltid vaert glad i å trene variert, sier den tidligere verdensog europamest­eren i kampsporte­n jiu-jitsu.

 ??  ??
 ?? FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK ?? – Jeg løp på meg bihulebete­nnelse, sier Margaret Knutson Aase til Faedreland­svennen om øvelsen 5000 meter løping som ble vist i sist fredags episode av Mesternes mester.
FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK – Jeg løp på meg bihulebete­nnelse, sier Margaret Knutson Aase til Faedreland­svennen om øvelsen 5000 meter løping som ble vist i sist fredags episode av Mesternes mester.
 ?? FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK ?? Aase var ikke i tvil om hvilken øvelse hun ikke likte minst. Det var regneoppga­ven.
FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK Aase var ikke i tvil om hvilken øvelse hun ikke likte minst. Det var regneoppga­ven.
 ?? FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK ?? Det var jevnt mellom Margaret Knutson Aase og Kjersti Buaas i «90-graderen».
FOTO: SUNNIVA LUCA VELIZ PEDERSEN, RUBICON/NRK Det var jevnt mellom Margaret Knutson Aase og Kjersti Buaas i «90-graderen».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway