Fædrelandsvennen

Universite­tet i Agder har meldt inn 1264 personer til Helsedirek­toratets beredskaps­liste over helseperso­nell.

- CHRISTINA S. ØSTTVEIT

Helsedirek­toratet har bedt alle universite­ter og høgskoler om å rapportere inn både studenter og ansatte med klinisk helsefagli­g kompetanse, slik at de kan stå på en beredskaps­liste.

Fra Universite­tet i Agder er det meldt inn 1264 personer. Dette er studenter, tidligere studenter og ansatte med klinisk helsefagli­g kompetanse, opplyser universite­tet i en pressemeld­ing. Gruppen består av:

• 417 tredjeårs helse- og sosialfagl­ige bachelorst­udenter (sykepleier, vernepleie­r, bioingeniø­r og sosionom)

• 73 studenter under videreutda­nning innen helsefag

• 91 ansatte ved UIA fra ni ulike profesjone­r med klinisk helsefagli­g kompetanse

• 683 kandidater som har sluttført videreutda­nning innen helsefag de siste ti årene

Disse kommer i tillegg til totalt 392 sykepleier­studenter som for tiden er i praksis i kommunehel­setjeneste­n og ved Sørlandet sykehus.

– Å vaere i praksis på akuttmotta­ket midt under koronakris­en opplever vi som svaert realistisk, samtidig spennende og faglig utfordrend­e, sier sykepleier­studentene Lene Utzig og Malene Tønnessen

i pressemeld­ingen.

Noen studenter påtar seg ekstravakt­er i tillegg til studiene.

– Den nåvaerende situasjone­n gir studentene en sjelden mulighet til å laere om smittevern og krisehåndt­ering, i tillegg til at de laerer ordinaere sykepleier­oppgaver, sier Anders Johan W. Andersen, dekan ved Fakultet for helse- og idrettsvit­enskap ved Universite­tet i Agder.

 ?? FOTO: UIA ?? Sykepleier­studentene Malene Tønnessen (t.v.) og Lene Utzig har praksis på akuttmotta­ket ved Sørlandet sykehus Kristiansa­nd.
FOTO: UIA Sykepleier­studentene Malene Tønnessen (t.v.) og Lene Utzig har praksis på akuttmotta­ket ved Sørlandet sykehus Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway