Fædrelandsvennen

– Ikke akkurat noe smykke å v

Det blir bobilparke­ring i industriom­rådet ved Kongsgård og på parkerings­plassen i Bertesbukt­a.

-

Det vedtok et enstemmig by- og stedsutvik­lingsutval­g torsdag.

– En parkerings­løsning på Kongsgård er ikke saerlig attraktiv. Det er ikke akkurat noe smykke å vise fram. I så måte er Roligheden mye bedre, mente Aprepresen­tant Trond Blattmann.

Årsaken til at vedtaket likevel ble enstemmig er at det ikke finnes gode alternativ­er, ifølge kommuneadm­inistrasjo­nen.

SKAL BLI EN HYGGELIG PLASS

Dessuten lover parksjefen å pynte brura, som det heter, og sørge for grønn utsmykning av bobilparke­ringen på Kongsgård.

– Plassen ser ikke så fin ut per i dag, men har potensial til å bli bedre. Den kan tilrettele­gges greit uten store kostnader. Med mer vegetasjon blir den mer attraktiv, vi vil også etablere midlertidi­g lekeplass så det blir hyggelig rundt der, sa Aase Hørsdal.

Administra­sjonen hadde anbefalt at Aegirs vei 12, hundre meter nord for Sør Arena, blir helårs bobilparke­ring med 36 plasser.

Tomta i industriom­rådet har ligget brakk i påvente av havneutvid­else en gang i fremtiden. Det trengs kun én million kroner til beplantnin­g, strømpunkt­er og asfalterin­g.

I tillegg kommer 22 plasser i sommerseso­ngen (1. juni til 1. september) på parkerings­plassen i Bertesbukt­a, ved Roligheden Camping. Her blir det kun parkering, ikke strøm, til en pris på 700.000 kroner.

En fordel er at investerin­gen er så liten at prisnivået på de to plassene blir rimelig, med 200 kroner per døgn.

Trond Blattmann hadde heller sett for seg Odderøya, men lurte også på om ikke Marvika var mer aktuelt. Og så gjentok han:

– Kongsgård er jo et usedvanlig lite pent område å plassere bobiler i.

Men parksjefen bedyret at de hadde løftet både blikket og aktuelle steiner, inkludert i Marvika, der kommunens naeringsse­lskap (Knas) er grunneier.

– Knas har overhodet ikke interesse for å etablere bobilparke­ring, vi fikk ikke innpass der, sa Hørsdal.

– BRA FOR TURISMEN

Bobilturis­tene tyr i dag gjerne til områder som Odderøya, Baneheia og Tangen, uten at stedene er tilrettela­gt med fasilitete­r. Derfor vedtok utvalget i fjor at det skal tilrettele­gges for 80 bobilplass­er.

– Jeg synes det er bra at vi har

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Den vestlige delen av parkerings­plassen i Bertesbukt­a, ved Roligheden Camping, skal merkes opp med 22 plasser.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Den vestlige delen av parkerings­plassen i Bertesbukt­a, ved Roligheden Camping, skal merkes opp med 22 plasser.
 ?? FOTO: MARI WIGDEL (ARKIVFOTO) ?? Slik så det ut på parkerings­plassen ved Svarttjønn i Baneheia en morgen i slutten av juli i fjor.
FOTO: MARI WIGDEL (ARKIVFOTO) Slik så det ut på parkerings­plassen ved Svarttjønn i Baneheia en morgen i slutten av juli i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway