Fædrelandsvennen

Regnskapsk­røll for Dyrskue

Det er avdekket det som kan vaere uregelmess­igheter i regnskapet til det tradisjons­rike Dyrskue i Lyngdal.

- TORBJØRN WITZØE

– Da revisor gjennomgik­k regnskapet for 2019 ble det avdekket mangler i regnskapet. Dette blir nå tatt tak i for å komme til bunns i hva som har skjedd.

Det sier styreleder Bente Skeibrok i Lyngdal Dyrskue. Hun er også leder av Lyngdal Røde Kors som er en av fire foreninger som står bak det tradisjons­rike arrangemen­tet som flere år har hatt så mange som 25.000 besøkende.

Arrangemen­tet er en viktig inntektski­lde for arrangøren­e, og flere hundre legger ned mange dugnadstim­er. De tre andre som står bak Dyrskue er håndballgr­uppa i Lyngdal IL, det lokale skytterlag­et og UL Lyngdølen.

– Vi har leid inn ekstern hjelp til å føre regnskapet for arrangemen­tet. I arbeidet med å finne ut hva som er skjedd er alle leverandør­ene nå blitt kontaktet for å finne ut om noen ikke har fått betalt for varer eller tjenester, sier Bente Skeibrok.

På spørsmål om de mistenker at det er begått underslag svarer styreleder­en slik:

– Vi våger ikke si hva det dreier seg om før vi har gjennomgåt­t regnskapen­e skikkelig. Det kan enten vaere snakk om økonomisk underslag eller mangelfull regnskapsf­øring. Forhåpentl­igvis vet vi mer like over påske, sier hun.

Ifølge Lister24 som omtalte saken først, har Dyrskue hatt en avtale med Lyngdal markedsfor­ening om kjøp av administra­tive tjenester. Avtalen er ifølge lokalavise­n nå sagt opp. Politiet er så langt ikke koblet inn.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Dyrskue har lange tradisjone­r i Lyngdal. Her fra folkefeste­n i 2013.
Aksjevinne­re
FOTO: KJARTAN BJELLAND Dyrskue har lange tradisjone­r i Lyngdal. Her fra folkefeste­n i 2013. Aksjevinne­re

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway