Fædrelandsvennen

Okkupasjon av eget land

Ser i Fvn 21. mars partiet Rødt (tidligere kommunistp­artiet) har meninger om President Donald Trump og andre som vil ha fred i forhandlin­gskrigene i Midtøsten.

- Innlegget er forkortet. Red. TORE E. OLSEN

● Dette vil vaere en katastrofe for Norge, med sine romslige gaver til å holde sirkuset i gang. Kritikk av Trumps fredsplan er et fiendtlig angrep på selve ideen om Israelsk – Palestina arabisk fred. Dette vet jo alle er tatt ut av luften. Det er helt fra terroriste­n og fredsprisv­inneren Arafats tid sabotert av de arabiske lederne, de siste år av Abbas (leder på ubestemt tid). Det nevnes legitimite­t til Israelsk ulovlige koloniseri­ng og anneksjons politikk som er ulovlig i følge folkerette­n. Og at det samme vil skje med Jordandale­n. Det innebaerer at 60 prosent av vestbredde­n blir ulovlig lagt til Israel.

Dette er tatt ut av luften. Jordan-dalen er område C i Osloavtale­ne som Israel skulle administre­re. Da arabiske bosettere med FN og EU s hjelp okkuperte landbruksj­ord og har bygget 28.000 hus og gårdsbruk etter 2010 med EUS logo på veggene som takk for finansieri­ngen. I tillegg bygget og finansiert­e de riksvei nr. 1. Kanskje det er lettere og forstå hvis det er riktig at FN består av blant annet av 76 muslimsk dominerte land. Du nevner palestinsk­e flyktninge­r, antar du mener de som etablerte seg og satset feil da de i 1946-48 etablerte seg i gamle Erts Israel. De ble tilbudt og komme hjem til Jordan og Egypt, men så bort til at de skulle overta når Israel var kastet på havet. De fleste som flyktet da de fem araberstat­ene angrep Israel i 1948 ble fortalt at det bare ble noen få dager, i verste fall noen uker til de kunne vende tilbake sammen med de triumferen­de arabiske armeer. Slik gikk det som kjent ikke.

Det nevnes så galant i henhold til folkerette­n, hvilken folkerett? Gjelder det også når araberne sender raketter i tusenvis over sivilbefol­kningen i Israel? Fra UNRWAS bygninger som skoler og sykehus, kjøpt for norske hvitvasked­e penger og som tidligere gikk til påvirkning­sbøker i skolene. Rødt nevner de vil kjempe for at folkerette­n blir respektert, det høres bra ut. Begynn med det Ottomanske rikets sammenbrud­d, Versailles­traktaten. Folkeforbu­ndet dette overført til FN som i 1949 vedtok resolusjon 181 med forslag om en jødisk stat og en arabisk stat på territorie­t som opprinneli­g ble satt av til Israel. Innlegget er avkortet etter beste evne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway