Fædrelandsvennen

Vi skal lage en helaften for byen.

Tom Hugo, Marte Wulff og Stein Roger Sordal er blant artistene som bidrar under fredagens show i Kilden, som blir streamet ut til kulturtørs­te sørlending­er.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Vi sitter alle i samme båt. Jeg håper dette arrangemen­tet kan samle folk, og lage litt håp, sier Jan Kenneth Transeth.

Han er konsertarr­angør i Dirty Old Town, sammen med Mira Svartnes Thorsen. I samarbeid med Faedreland­svennen og Kilden arrangerer de fredag «Sammen for byen», live fra Norges nest største scenehus.

Arrangemen­tet er gratis, og sendes direkte på fvn.no.

– Vi skal lage en helaften for byen. De fleste av oss er hjemme uansett, og da kan vi sørge for at de benker seg foran skjermen, og får en hyggelig opplevelse, forklarer Thorsen.

Koronaepid­emien har hatt store konsekvens­er for hele samfunnet. Artistene som kommer vil fortelle litt om hvordan hverdagen har blitt nå, og hvordan de takler utfordring­ene som har dukket opp de siste ukene.

Heidi Sørvig, leder i Kvadraturf­oreningen, er på plass for å snakke om ståa i byen vår akkurat nå. I tillegg kommer en rekke andre gjester.

– Situasjone­n nå er ikke noe som bare påvirker kulturlive­t, som er vårt fagfelt, men det påvirker hele samfunnet. Dette er et rop til alle de som føler seg litt ensomme og alene, sier Svartnes Thorsen.

TOM KONSERTSAL

Showet vil sendes fra den største konsertsal­en i Kilden, som har over 1000 seter. Den vil vaere helt tom.

– Det kommer til å bli en del av bakteppet for produksjon­en, og kommer til å se ganske effektfull­t ut, sier Transeth.

Scenen på konsertsal­en vil bli brukt som studio. Det vil vaere flerkamera­produksjon, og et proft opplegg rundt hele arrangemen­tet.

Tom Hugo Hermansen, som represente­rte Norge under Eurovision Song Contest 2019 med KEIINO,

ser fram til å opptre.

– Jeg tror det blir fint. Det er viktig at alle bidrar på vår måte, og at vi kan spre litt glede i en situasjon som for de aller fleste er utfordrend­e, sier han.

40-åringen har selv kjent på kroppen at vi er inne i en tøff tid.

– Men jeg er i hvert fall ikke isolert alene. Mine tanker går til de som ikke har noen rundt seg, sier han.

OVERSKUDDE­T TIL STIFTELSE

Marte Wulff vil ikke vaere fysisk til stede i Kilden, men kommer inn på en stream. Hun skal blant annet vise litt fra sin nye musikkvide­o, «Ringer i stillheten».

– Den ser ut som den er laget til korona-situasjone­n. Sangen handler om at man søker et fellesskap, selv om man er isolert og alene. Det passer utrolig bra til hvordan samfunnet er nå, sier Wulff.

Jim Rune Bjorvand fra Faedreland­svennen vil lede seerne gjennom kvelden.

Sendingen, som begynner klokka 20.00 fredag kveld, lages i stor grad på dugnad, men det er mulig å vippse et bidrag om du vil det.

Artistene vil motta et minimumsho­norar, og overskudde­t vil gå til Stine Sofie Stiftelse.

– Det er mange barn som sliter, og ikke har det så greit nå. Vi har lyst til å bidra til at de som jobber i førstelinj­en i krisen får en boost, og beskjed om at vi støtter dem, sier Thorsen.

 ?? ARKIVFOTO ?? Tom Hugo Hermansen (øverst til venstre), Stein Roger Sordal (øverst til høyre), Marte Wulff (nederst til venstre) og Oakland Rain (nederst til høyre) skal opptre i Kilden fredag.
ARKIVFOTO Tom Hugo Hermansen (øverst til venstre), Stein Roger Sordal (øverst til høyre), Marte Wulff (nederst til venstre) og Oakland Rain (nederst til høyre) skal opptre i Kilden fredag.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Jan Kenneth Transeth og Dirty Old Town er med på å arrangere «Sammen for byen» i Kilden fredag kveld.
FOTO: KRISTIAN HOLE Jan Kenneth Transeth og Dirty Old Town er med på å arrangere «Sammen for byen» i Kilden fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway