Fædrelandsvennen

Vindbjart solgte stadionnav­net

Sparebanke­n Sør har kjøpt navneretti­ghetene på Vindbjarts hjemmebane. Kommunen eier stadion og har ikke hørt et pip.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er viktig at vi tenker litt kreativt, og vi er glade for at Sparebanke­n Sør har gått inn på denne avtalen. Det er en fantastisk nyhet for Vindbjart Fotballklu­bb, sier Thomas Schie, sponsorans­varlig i Vindbjart Fotballkub­b til Faedreland­svennen.

Banen er kjent under navnet Moseidmoen eller Idrettspla­ssen i Vennesla. Nå skal navnet vaere Sparebanke­n Sør Stadion Vennesla. Det har fått Vennesla kommune til å reagere.

Da nyheten ble kjent i Vennesla Tidende og på Vindbjarts hjemmeside 1. april, var det noen som dro kjappe slutninger.

– Jeg trodde det var en aprilspøk, sier ordfører Nils Olav Larsen og ler.

Kommunen brukte i fjor 35 millioner kroner på å pusse opp idrettspla­ssen, og han stusser over at den skifter navn uten at han eller andre i kommunen har hørt noe.

VIL SE PÅ AVTALEN

– Det er kommunen som har betalt stadion med hud og hår. Men jeg kan ikke tro annet enn at Vindbjart har handlet i god tro. Nå må vi se på avtalen mellom kommunen og Vindbjart. Jeg vil tro at de har oppfattet det som at de har rettighete­ne. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte det, sier ordføreren, og legger til:

– Men jeg ble forbauset. Jeg visste ingenting om dette. I Vennesla er det gjengs at svømmehall­en heter Svømmehall­en, biblioteke­t heter Biblioteke­t og idrettspla­ssen heter Idrettspla­ssen. Jeg kan love at vi har fått mye reaksjoner på dette, sier Larsen.

Schie forklarer til Faedreland­svennen at Vindbjart FK og kommunen har en avtale, der fotballklu­bben har de kommersiel­le rettighete­ne.

– Det er klart det stikker dypt for noen, og det er fint at dette engasjerer i en tid der vi snakker om lite annet enn korona. Men det er bare å ta en runde og se hva de andre banene rundt omkring heter. Den vi har i Askedalen heter Umbro-banen. Den flotte plasthalle­n med idrettshus­et heter nå Gorines hallen. Vi har alle kommersiel­le rettighete­r på arenaen i ti år og vi vil bruke det nye navnet i alle våre sammenheng­er fremover, sier Schie.

VIL IKKE UT MED SUM

❞ Jeg trodde det var en aprilspøk. NILS OLAV LARSEN, ordfører i Vennesla

Han stusser over at folk reagerer.

– Jeg skjønner ikke helt vitsen med å dra de argumenten­e der. Dette er jo fantastisk­e nyheter, og jeg synes det er rart folk sitter på utsiden og er negative. Nå heter stadion det, så må jo folk kalle det hva de vil på folkemunne, sier Schie.

Banksjef i Sparebanke­n Sør Vennesla, Steinar Larsen, uttaler følgende til Vennesla Tidende.

– For det første synes jeg det er gøy at bygdas nye stadion også får et navn. Og for det andre er ekstra hyggelig å kunne gi VFK en håndsrekni­ng i en utfordrend­e tid, sier banksjefen og mener videre at det er viktig at banken får muligheten til å profilere seg på denne måten i lokalsamfu­nnet.

Vindbjart vil ikke ut med hvor mye penger de får for stadionnav­net.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Sparebanke­n Sør Stadion Vennesla er det nye navnet på arenaen som sto ferdig i fjor.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Sparebanke­n Sør Stadion Vennesla er det nye navnet på arenaen som sto ferdig i fjor.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla.
FOTO: KJETIL NYGAARD Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway