Fædrelandsvennen

Pandemien krever nasjonal samhold og bedre selvforsyn­ing

Også i disse korona-krisetider er det viktig å understrek­e viktighete­n av å oppretthol­de Norge som en fri, selvstendi­g og udelelig stat som er eid og styrt av Norges innbyggere med stor vekt på selvforsyn­ing.

- MAKVAN KASHEIKAL, leder av Demokraten­e i Norge

● Jeg snakker om innføringe­n av karantene- og isolasjons­bestemmels­er, hytteforbu­d og stengte skoler og barnehager som ble innført den 12. mars. Og aldri har en så viktig beslutning blitt tatt med så lite åpen debatt i forkant. Vår alles sindige Geir Lippestad mener regjeringe­ns corona-lov er galskap, opposisjon­en diskuterer innretning­er på krisepakke­r, mens vi akademiker­e reflektere­r over forholdet mellom menneske og natur og fascineres over globaliser­ingen.

Har nordmenn sovnet helt hen, krøpet i skjul i frykt og passivitet, mens vårt samfunn rystes i grunnvolle­ne? Nho-sjefen er ikke frustrert og kritisk, men «matt» over konkurstru­sselen. Skal vi virkelig ødelegge vår økonomi og påføre samfunnet store psykiske helsebelas­tninger naermest uten diskusjon? Frp-leder Siv Jensen spurte pent om regjeringe­n kunne lempe litt på tiltakene, men så ble det stille?

Jeg har i min enfoldighe­t gått rundt og trodd at vi har et demokrati fordi dette gir oss de beste beslutning­ene. At når alle motforesti­llinger og alternativ­er brynes mot hverandre, og når de som bestemmer må begrunne og forklare, ja da knar vi oss frem til de beste beslutning­ene. Jeg innser at jeg har tatt feil, at demokrati bare er en luksus vi kan koste på oss når alle de grunnlegge­nde tingene er på plass.

Vi får i disse dramatiske tider rett og slett ikke vite hvordan verdier veies mot hverandre. Preben Aavitsland er overlege og sitter i ledelsen for smittevern ved Folkehelse­institutte­t. Han forteller at «Regjeringe­ns valg har nok bygd på en avveining mellom fordelene og ulempene med strategien­e». Nok? Så selv han vet ikke begrunnels­en?

Hvorfor er regjeringe­n uenig med vårt eget folkehelse­institutt og svenskenes tro på flokkimmun­itet? Stillhet. Ifølge definisjon­en Imperial College har for «sosial distanseri­ng» av hele befolknin

● Fremtiden vil også kreve at Norge må bygge opp nasjonale lagre av medisiner og utstyr som kan takle krisesitua­sjoner som korona-pandemien.

Dette vil i fremtiden på en langt bedre måte kunne vern om liv og trygghet for alle nordmenn, og sikre et tryggere Norge preget av troverdigh­et og tillit mellom folket og myndighete­ne. Derfor må også den norske dugnadsånd­en som allerede er i verdenstop­pen videreutvi­kles og styrkes på alle nivå. På den måten kan vi også styrke vår lokale og nasjonale identitet ved bedre å ta vare på vår kulturelle arv.

Demokraten­e vil derfor på det sterkeste motarbeide at Norge selges bit for bit til utenlandsk­e interesser. Norske naturressu­rser, eiendommer og selskaper skal ikke styres av utenlandsk­e stater og kapitalint­eresser. Bare slik kan vi trygge og bygge en bedre fremtid for Norge. Demokraten­e vil derfor alltid sette det norske folk og Norge først i alt vi gjør politisk!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway