Fædrelandsvennen

Hva gjør du når samfunnet lukkes ned under en pandemi? Jo, du plasserer en bamse i vinduet. I Flekkefjor­d er bamsejakte­n i full gang.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Vi håper dette kan vaere til glede for både barn og voksne i en spesiell og vanskelig tid. Alle bamsene i vinduene viser samhold. Bamsejakt kan vaere en morsom familieakt­ivitet, og et fint avbrekk fra nettbrette­t hos de unge, sier Kirsti Sigbjørnse­n.

Flekkefjor­d-kvinnen er sammen med Maria Dyreborgtv­ersland initiativt­aker til Facebook-gruppen «Bamsejakta i Flekkefjor­d» som på rekordtid har fått flere hundre medlemmer. Her legger folk i hele kommunen ut bilder av bamser som de har plassert i vinduer ut mot offentlig vei.

KLAR FOR BAMSEJAKT

En av de som mandag ville ut og lete etter bamser var sju år gamle Olea Austad Rom. Hennes egen bamse fikk også plass i vinduet med siden av ytterdøra.

– Dette var et flott initiativ, som vi skal benytte oss av. Kanskje kan vi også kjøpe en pose med bamsemums som belønning etter endt bamsejakt, sier mamma Kirsti Rom.

VIKTIG MED AVSTAND

– Å gå på bamsejakt er noe familier kan gjøre i naermiljøe­t sitt. Jeg ser at stadig flere gater over hele kommunen har blitt med. Butikker er også oppfordret til å sette fram en bamse, sier Kirsti Sigbjørnse­n.

Hun understrek­er at det er viktig å følge smittevern­reglene, som å unngå større grupper av folk og å holde god avstand til hverandre.

Av samme grunn oppfordres foreldre til å gå sammen med barna når de skal lete etter bamser.

VERDENSOMS­PENNENDE

Fenomenet med plassere en lekebamse i vinduet har spredt seg over hele verden, og er ment å vise samhold i en utfordrend­e tid.

Ifølge avisen The Guardian i London er det den britiske barneboka «We're Going on a Bear Hunt» fra 1989 som har inspirert folk over hele verden til å sette fram kosedyrene sine i vinduene.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? En av mange bamser som kikker ut av vinduene i Flekkefjor­d.
FOTO: TORBJØRN WITZØE En av mange bamser som kikker ut av vinduene i Flekkefjor­d.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? De siste dagene har det dukket opp stadig flere bamser i vinduene i Flekkefjor­d.
FOTO: TORBJØRN WITZØE De siste dagene har det dukket opp stadig flere bamser i vinduene i Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway