Fædrelandsvennen

Takk til formannska­pet i Kristiansa­nd!

Det er med stor glede jeg ser i FVN 6. april at formannska­pet i Kristiansa­nd har vedtatt å ta imot flyktningb­arn fra Morialeire­n.

- ARVE DANIELSEN, styreleder, Stiftelsen SANA

● Dette er en utrolig viktig håndsrekni­ng for barn som i dag lever under svaert ekstreme forhold.

Jeg har arbeidet i nødhjelp- og bistandsop­pdrag i mange år, inkludert arbeid i flyktningl­eirer, og sett hvordan barn lider i slike sammenheng­er. For barn i Morialeire­n er situasjone­n ekstra ille. Det har vaert en landsomfat­tende underskrif­tskampanje for å ta barn fra Morialeire­n til Norge, og denne kampanjen har fått svaert stor oppslutnin­g. Dette sier noe om et sterkt engasjemen­t for denne gruppen, selv i disse koronatide­r.

Stiftelsen SANA har i over 20 år drevet flyktningm­ottak i Norge, og har i samarbeid med andre operatører synliggjor­t overfor norske myndighete­r behovet for å ha en bedre struktur på norsk flyktningp­olitikk, slik at man både har en god kvalitet, men ikke minst en beredskap på plass for å kunne håndtere slike situasjone­r som dette.

Stiftelsen SANA bruker sitt overskudd på humanitaer­e prosjekter i Afrika, og i noen sammenheng har dette også vaert arbeid i flyktningl­eirer. Vedtaket til Kristiansa­nd formannska­p er et svaert viktig signal til norske myndighete­r, og det er med stor takk jeg leser ordføreren­s kommentar; «er det noen gang vi må tenke at det er andre som trenger hjelp, så er det nå. Det er noe med ikke bare å holde blikket på oss selv, selv om vi har det krevende».

Det er også viktig å poengtere at all nødhjelp innebaerer å måtte gjøre valg, da man ikke kan hjelpe alle. Det er derfor ingen logikk i argumentas­jonen til Høyre, og jeg håper deres stemmegivn­ing i denne saken handler om manglende kunnskap på dette området.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway