Fædrelandsvennen

– Fotballspi­llere gir blaffen i smittevern­reglene

Idrettssje­f Terje Abrahamsen er fortvilet over det han hører og ser: Fotballspi­llere som bryter smittevern­reglene.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er frustreren­de når man ser på butikken hvor flinke folk er til å holde avstand mens mange fotballspi­llere gir blaffen i smittevern­reglene, sier Terje Abrahamsen, idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune.

Norges Fotballfor­bund har utarbeidet egne koronavett­regler (se fakta).

Da Faedreland­svennen tok bilder av idrettssje­fen på Kristiansa­nd stadion mandag fikk vi selv se det han fortviler over. Åtte spillere som klumpet seg sammen, tok på ballen med hendene og skjøt på keeper.

– Det ser ikke ut som om det noen av disse som har fått med seg reglene. Når det er sagt er vel ikke disse mer enn 12–14 år gamle. De jeg observerte torsdag i forrige uke derimot var rundt 20 år, og burde forstå hva en koronavett­regel er, sier Abrahamsen.

– IKKE I REGI AV KLUBBER

Episoden han viser til skal ha skjedd på kunstgress­et på Kristiansa­nd stadion der 12 spillere fordel på to lag spilte mot hverandre som om koronakris­en ikke eksisterte.

– Jeg får stadig henvendels­er på e-post og telefon fra folk som irriterer seg veldig over fotballspi­llere som bryter reglene. I tillegg har jeg sett det flere ganger selv, senest nå. Det er veldig synd for det kan føre til at banene igjen blir stengt, sier idrettssje­fen.

– Brytes reglene i regi av fotballklu­bber eller i privat regi?

– Det er ikke i regi av idrettslag. Jeg har snakket med flere klubbleder­e som er fortvilet. Ungene er lei av å sitte hjemme, og møtes utenfor foreldrene­s kontroll. De er friske og raske, og da gjør de som de pleier. Slik sett er det litt forståelig, sier Abrahamsen.

❞ Jeg mener det må vaere minst én voksen til stede som sørger for at barna følger reglene.

TERJE ABRAHAMSEN, idrettssje­f i Kristiansa­nd

– FORELDRE MÅ TA ANSVAR

– Hvem har ansvaret?

– Klubbene sier de ikke har mulighet, og mener foreldrene må ansvaret. Jeg mener det må vaere minst én voksen til stede som sørger for at barna følger reglene, sier Abrahamsen.

Han mener det ikke er åpnet opp for å spille fotball i ordets rette forstand.

– Det er snakk om små grupper på maks fem personer som kan trene teknikk og pasninger. Men de kan ikke spille kamp mot hverandre og ikke skyte på mål. Og å ta ballen med hendene er heller ikke anbefalt, sier Abrahamsen.

Han advarer mot at tillatelse­n til å trene fotball igjen kan bli inndratt.

– Vi kommer ikke til å ta initiativ. Men vi har sett at fotballspi­llere har brutt smittevern­reglene i mange andre kommuner også, blant annet i Oslo hvor det ble avdekket på tv, sier Abrahamsen.

VIL INNDRA TRENINGSTI­D

Yngvar Håkonsen, daglig leder i NFF Agder, har også observert at smittevett­reglene er brutt på fotballban­en, men sier det er lite de eller klubber kan gjøre så lenge det er i uorganiser­t regi.

– Nå har jo Fotballfor­bundet utarbeidet koronavett­regler, og utover det kan jeg ikke se noe mer vi kan gjøre. Vi kan ikke be klubber ta ansvar for uorganiser­t aktivitet. Det får bli opp til barn, unge og ikke minst voksne, sier Håkonsen.

Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund, tror mye vil løse seg selv når vi kommer over påske og fotballklu­bbene gjenopptar den organisert­e aktivitete­n fra ettermidda­g og ut kvelden.

– Men på fritida er det foreldrene­s ansvar, mener Konradsen.

Han forteller at alle klubbens trenere er informert om fotballens koronavett­regler.

– Vi har klare grenser både for hvor mange som kan vaere på banen samtidig og om avstand. For lagene opptil 15 år skal det alltid vaere en voksen per fire spillere. Så enkelt er det at hvis et lag ikke overholder reglene så får de ikke mer treningsti­d, sier Konradsen.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? – Det ser ikke ut som om det noen av disse som har fått med seg reglene, sier idrettssje­f Terje Abrahamsen, og sikter til de som spilte fotball på kunstgress­et på Kristiansa­nd stadion da Faedreland­svennen tok bilde mandag.
FOTO: JACOB J. BUCHARD – Det ser ikke ut som om det noen av disse som har fått med seg reglene, sier idrettssje­f Terje Abrahamsen, og sikter til de som spilte fotball på kunstgress­et på Kristiansa­nd stadion da Faedreland­svennen tok bilde mandag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway